Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Bättre än väntat för DNB

Slår analytikers förväntningar.

bkork_170.jpg
Rune Bjerke, vd DNB.
DNB rapporterar idag ett resultat som är högre än väntat.

Resultat före skatt blev 6.041 miljoner norska kronor vilket var 15 procent bättre än väntat och 1.389 miljoner norska koronor bättre än jämfört med samma period förra året.

Den totala vinsten blev 4.580 miljoner norska kronor för det andra kvartalet jämfört med en vinst på 3.546 miljoner norska kronor det andra kvartalet 2011.

– Vi är mycket nöja med koncernens resultat för det andra kvartalet. Medan ett antal europeiska banker reducerar utlåningsverksamheten, upplever DNB fortfarande stark, fördelaktig tillväxt. Vi växer samtidigt som vi stärker vår kapitaltäckning, uppger vd Rune Bjerke i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Effekten från så kallade basisswappar, som används för att minimera valutarisker, gav ett positivt bidrag om 1.078 miljoner norska kronor. Under det första kvartalet 2012 gav basisswappar att jämföra istället ett negativt resultat på 2.432 miljoner norska kronor.

Även om den norska ekonomin utvecklas på ett positivt sätt varnar DNB för att eurokrisen kan komma att dra med sig den norska ekonomin.

– Den norska ekonomin är stark, och vi förväntar oss tillväxt i Norge, där vi har 80 procent av vår verksamhet. Vi tror att den norska ekonomin kan komma att påverkas om osäkerheterna i Europa fortsätter, säger vd Rune Bjerke i en kommentar.

Bankens avdelning för företagskunder ”Large Corporates and International” ökade resultatet med 20 procent, från 1.735 till 2.097 miljoner norska kronor. Samtidigt ökade antalet heltidsanställningar marginellt.

  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: