Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

SVAGT ANDRA KVARTAL FÖR INDUSTRIVÄRLDEN:

”Aktier är historiskt billiga”

Anders_Nyren_473.jpg
Anders Nyrén, vd Industrivärlden.

Vd Anders Nyrén avfärdar ekonomisk katastrof.

Industrivärden hade ett tufft andra kvartal och gör en förlust på 2,8 miljarder. Bakom miljardförlusten ligger den svaga utvecklingen på Stocholmsbörsen och oroligheterna i Europa, enligt delårsrapporten.

”Eurokrisen fortsätter att sätta sin prägel på det globala stämningsläget i allmänhet och de finansiella marknaderna i synnerhet”, skriver Anders Nyrén, vd för Industrivärlden i rapporten.

Men investmentbolaget gjorde ett starkt första kvartal vilket räddar bolagets halvårsresultat som stannar på en vinst på drygt 5 miljarder kronor. Detta ger portföljen en utveckling på sex procent under de senaste halvåret vilket gör att man slår Stockholmsbörsen som steg med tre procent.

Industrivärdens Anders Nyrén manar till långsiktigt lugn i sin rapportkommentar:

”Personligen tror jag inte att världen går under den här gången heller. Man kan också konstatera att det finns starka drivkrafter i form av urbanisering, befolkningstillväxt och samhällsutveckling som möjliggör en långsiktigt god tillväxt i stora delar av världen. Ur ett sådant perspektiv är aktier historiskt billiga. Vi känner därför ingen oro över vår portfölj av aktivt ägda kvalitetsbolag med starka, globala marknadspositioner. Det omfattande förändringsarbete som jag refererat till ovan kan dock komma att ta tid. Man bör därför ge sig till tåls vad gäller värderingarna av börsbolagen”, skriver Anders Nyrén.

I rapporten passar Nyrén på att ge kritik till regeringen. Finansmarknadsminister Peter Norman sa senast i måndags att han står fast vid att införa de nya strängare kapitalkraven, något som inte gillas av Nyrén.

”Än mer olyckligt är att den svenska regeringen eftersträvar regelverk som går ännu längre än EUs ambitioner. Det gäller till exempel kapitaltäckningsreglerna för banker, skatteregler och punktregler inom miljöområdet. Detta gynnar inte konkurrenskraften, tillväxten och jobben i Sverige”, skriver Nyrén.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: