Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Manchester United
sågas av investerare

Fotbollsklubbens börsnotering åker på svidande kritik.

Efter att brittiska toppklubben Manchester United tidigare i veckan avslöjade planerna på en notering vid New York-börsen har reaktionerna inte låtit sig vänta.

– Familjen Glazer vill ha dina pengar, men Manchester Uniteds ägare visar sin tacksamhet på ett besynnerligt vis, skriver dagstidningen Financial Times.

De som investerar i klubben kommer enbart kunna ta del av A-aktier, skriver tidningen. Dessa aktier har enbart en tiondels röststyrka om man jämför med klubbens B-aktier, som familjen Glazer kommer att behålla.

– New York-börsen är kanske ett underligt ställe för ett fotbollslag att notera sig vid. Fotboll är en liten sport i USA och London borde varit förstahandsalternativet. Affären tillåter emellertid familjen Glazer att behålla kontroll över klubben med viktade B-aktier. Strukturer med olika aktieklasser är extremt sällsynt i Storbritannien och oattraktivt för brittiska investerare som vill vara riktiga klubbägare, säger Daniel Hall, partner på advokatbyrån Eversheds.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Även om klubbens finansiella situation kan anses något prekär redovisar klubben ett tillfredsställande operativt resultat.

Intäkter har ökat med 6 % jämfört med förra perioden.

Periodens rörelseresultat har samtidigt tredubblats till omkring 60 miljoner dollar.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: