Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Mats Emthén utan lösning

Ingen vill köpa Skyways.

matsemthen_170.jpg
Mats Emthén
Flygbolaget Skyways kommer troligen inte att kunna bedrivas vidare efter konkursen. Advokat Mats Emthén på Carler, som förvaltar konkursboet, har inte lyckas hitta en köpare till verksamheten och systerbolaget City Airlines.

– Det är djupt beklagligt att vi ännu inte kunnat presentera en lösning för de anställda såväl som för alla de som är beroende av flygförbindelse mellan många mindre orter och den internationella flygtrafiken. Det är väldigt beklagligt att ingen hittills förklarat sig
beredd att satsa på flygtrafik till Arlanda från orterna som tidigare trafikerades av Skyways, säger Mats Emthén i ett pressmeddelande.

Enligt Emthén har förhandlingar förts med ett flertal tänkbara köpare, men utan resultat.

”På grund av det osäkra ekonomiska läget i allmänhet, och flygbranschen i synnerhet, har det hittills inte varit möjligt att hitta någon som är beredd att ta över hela verksamheten. Processen har försvårats av den korta tid som stått till buds för att bevara nödvändiga trafiktillstånd. Den har också påverkats av det faktum att sommarmånaderna säsongsmässigt är sämre för flygbolag som Skyways, vars trafiksystem till stor del byggts upp för att möta behovet av affärsresor”, heter det i pressmeddelandet.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
– Tyvärr har, trots alla inblandades stora ansträngning, någon helhetslösning i det här fallet inte kunnat uppnås på grund av ett flertal yttre omständigheter, även om vi lyckats rädda delar av verksamheten, säger Mats Emthén.

Den tidigare flygkoncernen ser nu ut att styckas i mindre delar, det pågår bland annat diskussioner gällande delar av City Airline.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: