Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Finland stoppar räddningsaktion

Nej till ESM-köp.

Världens börser har stigit efter det lyckade EU-toppmötet förra veckan. Men Finland eller Nederländerna kan nu sätta stopp för det förslag som EU-ledarna kom fram till, skriver Reuters.

I ett försök att få ner räntekostnader för länder som Italien och Spanien skulle den Europeiska stabiliseringsmekanismen (ESM) kunna köpa statsobligationer på andrahandsmarknaden.

Genom att ESM köper statsobligationer från enskilda stater kan länder erbjudas billig finansiering och skulle på så sätt kunna få sänkta lånekostnader.

Detta skulle kräva att ingen av de 17 EU-länderna motsätter sig förslaget men eftersom att både Finland och Nederländerna är emot denna typ av köp är det inte troligt att detta blir av, skriver den finländska regeringen i en rapport till en parlamentskommitté.

”Finland tycker att detta är ett ineffektivt sätt att stabilisera marknader på”, sa en högt uppsatt regeringsman till Reuters.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:Nederländerna är också motvilliga till dessa stödköp men säger att en bedömning görs från fall till fall och har ännu inte sagt nej till förslaget, skriver Reuters.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: