Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

LÄKEMEDELSJÄTTENS UPPKÖP:

Astra Zeneca gör diabetesaffär

Vd flaggar för nya uppköp.

Det diabetesinriktade läkemedelsföretaget Amylin förvärvas av Bristol-Myers Squibbs, enligt ett pressmeddelande från företaget. Astra Zeneca kommer i och med detta att investera 3,4 miljarder dollar i Amylin.

I samband med affären annonserar Astra Zeneca att fler uppköp och investeringar kan komma att bli av.

”Astra Zeneca har appitit och kassalikviditet för fler nya förvärv” säger Astra Zenecas vd Simon Lowth till Financial Times.

Uppköpet som är ett joint venture tillsamans med Bristol-Myers Squibbs innebär att Anstra Zeneca kommer att betala halva förvärvspriset och att företagen delar lika på vinster och förluster, framgår det av pressmeddelandet.

Astra Zeneca har möjlighet att investera ytterligare 135 miljoner dollar och på så sätt få vara med och bestämma vid finansiella och strategiska beslut som gäller förvärvet.

”Uppköpets struktur reducerar den totala kapitalkostnaden och ger oss möjlighet att utveckla nya produkter samt att leta efter existerande produkter på marknaden. Det finns stora möjligheter där ute.”, säger Lowth till Financial Times.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:Investeringen blir ett viktigt uppköp för det svensk-amerikanska läkemedelsföretaget som 2010 sa upp 1000 personer.

”Liksom Astra Zenecas nuvarande kärnområde kring hjärt- och kärlmediciner är det ett område som är väldigt viktigt med stort behov framöver. Det är positivt för Astra Zeneca, som har mer motvind inom andra områden”, säger Swedbanks hälsovårdsanalytiker Johan Unnerus till Nyhetsbyrån Direkt .
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: