Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Procuritas femte fond i hamn

Private equity-bolagets nya fond kraftigt övertecknad.

AndersNyberg200.jpg
Anders Nyberg, investment manager på Procuritas.
Foto: Procuritas
Realtid.se kan berätta att Procuritas drar igång sin femte utköpsfond efter att på kort tid ha dragit in 200 miljoner euro från investerare.

Formellt stängs fonden kommande vecka. Viss formalia återstår fortfarande, förklarar Procuritas investment manager Anders Nyberg som varit på firman sedan 2010 och tidigare arbetade på Carnegie.

– Den stänger på 200 miljoner euro och det är vår hard cap. Det gick väldigt snabbt, på tre, fyra månader. Vi var tvungna att slå på bromsarna ganska snabbt, säger Anders Nyberg till Realtid.se.

Enligt Anders Nyberg hade investerarna mandat att gå in med över det dubbla beloppet. Bland investerarna återfinns existerande investerare som även gick in i den fjärde fonden. Dessa står för ungefär halva beloppet.

Det finns en förklaring till varför fonden är så pass populär, enligt Anders Nyberg.

– Dels för att det är ett hett segment, nordisk small- till midmarket, dels så har vi ett starkt performance och investerarna har haft en tro på teamet.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han förklarar att Procuritas team kommer att investera pengarna enligt samma investeringsstrategi som bolaget har i nuvarande form.

– Det handlar om majoritetsinvesteringar i nordiska bolag.

Procuritas fjärde fond, PCI IV, har bland annat förvärvat det norska bolaget Farma Holding, det svenska tandvårdsbolaget Oral Care samt nyligen avyttrat fondens första investering Däckia Holding.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: