Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Setterwalls rekyterar från London-byrå

Skiljedomsspecialisten Per Runeland blir senior counsel vid Setterwalls Stockholmskontor.

perrunelandsetterwalls_170.jpg
Per Runeland rekryteras till Setterwalls.
Setterwalls har rekryterat advokaten Per Runeland från SJ Berwin i London. Han är från den 2 juli verksam som Senior Counsel vid Stockholmskontoret, uppger advokatbyrån i ett pressmeddelande.

– Per Runeland är en mycket välrenommerad processjurist med fokus på internationella skiljeförfaranden. Hans mångåriga erfarenhet och globala kontaktnät kommer att ytterligare stärka Setterwalls position som en av de främsta byråerna inom kommersiell tvistelösning, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls.

– Setterwalls har under den senaste tiden gjort en rad strategiska rekryteringar på grund av den ökande efterfrågan på byråns tjänster. Vi är mycket glada att till dem nu kunna räkna även Per, fortsätter Joakim.

Per Runeland har varit verksam som advokat i London under 30 år. Han var bland annat med från start på Lagerlöf & Lemans kontor i London. Han rekryterade därefter av Kilpatrick Stockton för att starta deras europeiska skiljedomsverksamhet. Per Runeland har sedan 2005 varit verksam inom SJ Berwins International Arbitration Group.

Han har varit specialiserad på internationella skiljeförfaranden under 20 år och har särskilt erfarenhet av tvister med parter från Ryssland och andra före detta Sovjetstater.

– Setterwalls har under hela min tid som advokat varit en ledande byrå på skiljedomsområdet. Setterwalls sjörättsliga inriktning gav tidigt byrån ställningen som en av Sveriges främsta byråer inom internationell tvistelösning, och skiljedomsverksamheten har utvecklats starkt under senare år, säger Per Runeland.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
– Jag kan inte tänka mig en mer inspirerande miljö för min praktik inom kommersiella skiljeförfaranden, som kompletteras av Setterwalls stora erfarenhet av investeringstvister, fortsätter han.

Per Runeland har många gånger utsetts till ordförande eller skiljeman i tvister inför London Court of International Arbitration, Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, Internationella Kommersiella Skiljedomstolarna i Moskva och Kiev, Internationella Handelskammarens Skiljedomstol, Wiens Skiljedomscentrum och skiljenämnder i Schweiz, Tyskland och Österrike.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: