Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Aktiespararna säger nej till budet på Brinova

Finns en risk för en avnotering från Nasdaq OMX, varnar Aktiespararna.

Aktiespararna rekommenderar i dag sina medlemmar att inte anta det bud som huvudägaren Backahill lagt på Brinova.

Aktieägarna menar att det erbjudna 105 kronor innebär en budpremie på endast drygt 1 procent samt understiger substansvärdet. I raopporten för första kvartalet i år låg substansvärdet på 126,55 kronor.

Budkommittén i Brinovas styrelse har rekommenderat erbjudandet. Noterbart är att vid inledningen av accepttiden kontrollerade Backahill 83,9 procent av aktierna och 88,9 procent av rösterna i Brinova. Erik Paulsson är styrelseordförande i Brinova samt ägare till samtliga aktier i Backahill.

– Budet genomförs i syfte att förbereda en kommande generationsväxling hos huvudägaren. De små aktieägarna ska inte drabbas i en sådan situation utan de ska ges en skälig ersättning, säger Carl Johan Högbom, tillförordnad vd i Aktiespararna.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Aktiespararna vill även göra sina medlemmar uppmärksamma på att det finns en risk för avnotering från Nasdaq OMX, på grund av den koncentrerade ägarbilden, vilket skulle kunna leda till en begränsad möjlighet att handla i aktien.

Aktiespararna noterar även att budet från Backahill är ett så kallat budpliktsbud som inte är villkorat av någon acceptgrad.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: