Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Lysande tider för brittiska M&A-affärer

Värdet på företagsköp i Storbritannien ökade med 38 procent under första halvåret 2012.

Det totala värdet av företagsköp under första halvåret 2012 landade på 8 miljarder pund i Storbritannien, enligt en rapport från Centre for Management Buyout Research (CMBOR).

Därmed ökade marknaden med 38 procent under det första halvåret 2012, skriver Realdeals.eu.com, som citerar rapporten.

Riskkapitalbolagens uppköp svarande för 83 procent av det totala värdet av brittiska M&A-värdet under det första kvartalet av året och över hälften av volymen av affärerna.

Detta minskade dock något under andra kvartalet, från 66 affärer till ett värde av 5,4 miljarder pund till 37 affärer till ett värde av 2,62 miljoner pund.

Aktivitetsnivån tycks vara motståndskraftig mot oroligheterna i Europa. Det totala värdet av private equity-affärer under första halvan av året motsvarar redan mer än 60 procent av förra årets totala värde.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Detaljhandeln har också varit ett mål för buyout-affärer, vilket har lett till affärer till ett värde av 2 miljarder pund hittills i år, vilket redan är högre än det totala värdet under 2011 som landade på 1,3 miljarder pund.

Exitmarknaden har också förbättrats, med transaktioner till ett värde av totalt 5,5 miljarder pund som har registrerats i år, vilket är mer än tre gånger det belopp som registrerades under andra halvåret 2011.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: