Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

KPA-chefens nya uppdrag

Mia Liblik ordförande i EAPSPI.

MiaLiblik_170.jpg
Mia Liblik, ny ordförande i EAPSPI
Foto: KPA Pension
Mia Liblik, vd för KPA Livsförsäkring samt chef för marknadsutveckling inom KPA Pension, har valts till ordförande i den europeiska pensionsorganisationen EAPSPI.

EAPSPI (European Association of Public Sector Pension Institutions) är en samarbetsorganisation inom Europa som är verksam i 16 länder och totalt innefattar 26 pensionsbolag och pensionsfonder. Dessa pensionsbolag har totalt 33 miljoner kunder.

EAPSPI:s främsta uppgift är att analysera hur de olika pensionsbolagens service kan förbättras genom att lära av varandra, samt att analysera hur EU:s lagar påverkar de nationella pensionssytemen. EAPSPI arbetar för informations-
och kunskapsbyte bland annat genom att hålla i seminarier och konferenser för sina medlemmar.

- Som företrädare för KPA Pension vill jag gärna lyfta fram hur vi arbetar med trygga och etiska placeringar. Och när 26 bolag gemensamt samarbetar kring en fråga blir vi starka. Pensionssystemen i Europa är nationella och anpassade efter våra olika förutsättningar. Därför slår exempelvis förslag om ändringar i lagstiftningen på EU-nivå väldigt olika i olika länder, säger Mia Liblik i ett pressmeddelande.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: