Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

Kungsleden reserverar över miljarden

Efter flera skatteprocesser tvingas fastighetsbolaget Kungsleden att reservera totalt 1.305 miljoner kronor.

Kammarrätten i Stockholm förklarar i en dom att Kungsleden inte ska medges avdrag för nedskrivning av lagerandelar vid tillämpningen av övergångsbestämmelserna vid 2009 års taxering, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Kungsleden bedömer att kammarrättens dom ökar risken för slutligt negativt utfall i processen. Bolaget har därför valt att reservera 342 miljoner kronor.

”Kungsledens uppfattning är fortfarande att bolaget till fullo har följt de lagar och den praxis som funnits vid varje deklarationstillfälle. Kungsledens uppfattning är att kammarrättens dom är svår att överblicka då den inte är motiverad, och avser därför att ansöka om prövningstillstånd till Högsta förvaltningsdomstolen för att pröva principfrågan”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tillsammans med tidigare kommunicerade reserveringar för skatteprocesser uppgår bolagets totala reserveringar till 1.305 miljoner kronor. Av dessa reserverades 325 miljoner år 2009, 260 miljoner under första kvartalet 2012 och 720 miljoner kronor kommer att belasta det andra kvartalet.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
I beloppen ingår såväl ränta som eventuella skattetillägg. Om samtliga mål där Kungsleden är part skulle utfalla negativt skulle koncernens egna kapital minska med 768 miljoner kronor utöver reserverade belopp, framgår det av pressmeddelandet.

Kungsleden skriver vidare att den ökade risken för att bolaget ska tvingas betala ytterligare skatt leder till att prognosen för utdelningsgrundande resultat sänks från 400 miljoner kronor till 300 miljoner kronor för helåret 2012.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: