Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Altor öppnar för
Carnegie-notering

Som ensam storägare i Carnegie funderar Altor på en börscomeback.

fredrik_stromholm_200.jpg
Fredrik Strömholm
Foto: Martin Sundström
omslag_nr2.jpg
Intervjun publiceras i senaste numret av Realtids Industrirapport.
Carnegies två storägare går skilda vägar någon gång de kommande veckorna. Då väntas Bures försäljning av Carnegie-innehavet godkännas formellt. Affären innebär att Altor ökar ägarandelen till 68 procent.

Att även köpa ut Creades/Öresunds kvarvarande ägarpost är inte aktuellt säger Altors partner Fredrik Strömholm i en intervju med Realtids Industrirapport:

– Om vi skulle satsa mer pengar på det här då skulle vi kanske hellre göra det i samband med att vi finansierar ett förvärv än att bara lösa ut alla andra.

Fredrik Strömholm sitter i Carnegies styrelse och är en av de huvudansvariga för private equity-fondens innehav i banken. Efter integrationen av HQ Bank som inleddes hösten 2010 ligger nu fokus på att skapa en tydligare intern uppdelning av Carnegies olika delar. Varje affärsområde får större självbestämmande men också ökat ansvar för den egna verksamhetens intäkter och lönsamhet.

Genom omstruktureringsarbetet och rekryteringen av Roburs Thomas Eriksson som ny vd är vad som kan kallas det ”Nya Carnegie” sjösatt.

– Carnegie har varit väldigt förknippat med aktiemäklari men Carnegie är mycket mer än så. Thomas har en erfarenhet både från private banking, långsiktigt sparande och nu senast ren kapitalförvaltning på Robur. Det är väldigt viktiga delar för Carnegie där vi också tror att vikten kommer öka snarare än minska i framtiden, säger Fredrik Strömholm till Industrirapport.

Som ensam storägare öppnar Altor för en kommande notering av Carnegie, inte minst för att erbjuda de anställda en likviditet i aktien. Personalen äger idag gemensamt 22 procent av banken. När en notering kan bli aktuellt är dock inte något som är bestämt.

– Jag skulle säga att det är lite för tidigt att svara på men inte före 2014 i varje fall. Vi arbetar för att alla våra portföljbolag kvalitetsmässigt ska kunna gå till börsen. Men där värdesätts tillväxt och ökande marknadsandelar och vi behöver ett tag till på oss för att visa vad vi kan göra med vår nya struktur, säger Fredrik Strömholm.

Läs hela intervjun i senaste numret av Industrirapport, klicka här för att köpa ditt eget exemplar.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: