Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

EFTER TRUBBEL I POKERBOLAG:

Gärde-advokat lämnar börsstyrelse

UPPDATERAD Bråk med samarbetspartner fick First North-bolagets aktie att rasa under flera dagar innan den noterades på observationslistan.

boblee_200.jpg
Advokaten Bob Lee som spelkort från 5050 Pokers memorandum. Vid tiden för börsnoteringen var Bob Lee advokat på advokatfirman MAQS. I dag är han delägare vid Gärde Wesslau.
9 Största ägare i bolaget
• Patrick Sjögren och bolag äger 12,40 procent

• Stefan Odelberg och bolag äger 10,01 procent

• Mattias Ericsson äger 5,18 procent

• Victor Wessman äger 5,17 procent

• Fredrik Andrén äger 4,77 procent

• Joakim Geigert äger 3,75 procent

• Nubar Kino äger 3,64 procent

• Andreas Berggren äger 3,83 procent

• Cem Yeter äger 3,51 procent

Uppgifterna är hämtade från 2012-02-03
Gärde Wesslau-advokaten Bob Lee gjorde börsentré som styrelseledamot i pokerbolaget 5050 Poker så sent som den 14 september i fjol. Nu har trubbel uppstått i bolaget och advokaten väljer att lämna sin post.

De senaste dagarna har det First North-noterade pokerbolaget 5050 Poker skickat ut tre meddelanden till pressen och sina aktieägare.

Vad som har hänt är att Microgaming som är huvudman för det pokernätverk i 5050 Poker där pokerverksamhet ingår har ändrat sina nätverksregler. Enligt 5050 Poker har förändringarna skett med mycket kort varsel.

”Först genomfördes ändringen att 5050 Poker pokerspelare begränsas till att kunna spela på högst två pokerbord samtidigt mot tidigare 10 bord. Trots tidigare löfte att 5050 Poker inte skulle omfattas av cappningen”, skriver 5050 Poker.

Bolaget menar att regeländringen påverkar primärt endast ett fåtal speloperatörer i pokernätverket, däribland 5050 Poker.

”Därefter ställdes under fredagen den 15 juni orimliga krav på garantier som direkt gjorde det omöjligt för 5050 Poker att vara kvar i Nätverket. Vi anser att detta tilltag av Microgaming är en klar diskriminerng och dessutom olaglig särbehandling. 5050 Poker LTD kommer att vidta åtgärder för att stävja regeländringen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vidare skriver 5050 Poker att Microgamings agerande har lett till att spelarnas förtroende för 5050 Poker skadats, vilket i sin tur har lett till stora negativa ekonomiska konsekvenser som följd.

”Ovanstående medför sammantaget att bolagets tillgångar och skulder kan befaras vara i en sådan obalans att styrelsen har beslutat att avvakta med ytterligare utbetalningar samt att upprätta en kontrollbalansräkning”.

Styrelsen i 5050 Poker har också beslutat att undersöka möjligheten att ställa ekonomiska krav mot nätverket Microgaming motsvarande skada som tillfogats 5050 Poker, skriver 5050 Poker.

Förhandling med nytt pokernätverk pågår och kommer presenteras inom kort, enligt bolaget.

Sedan första pressmeddelandet som publicerades den 14 juni har aktien rasat från en stängningskurs på 0,90 kronor till gårdagens stängningskurs på 0,56 kronor. Aktien flyttades på onsdagen till First North observationslista.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
5050poker meddelar även att Gärde Wesslau-advokaten Bob Lee har valt att lämna styrelsen men kommer fortsätta att arbeta som rådgivare till bolaget. Han äger totalt 10.000 B-aktier i bolaget. (övriga aktieägare se faktaruta)

För en månad sedan, under årsstämman, valde vd och största ägaren i bolaget Patrick Sjögren att lämna sin post. Det gjorde även styrelseledamoten Peder Månsson som äger 50.000 B-aktier.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: