Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Kina lättar på obligationsregler

När den kinesiska lånemarknaden slår nya rekord.

Kina ska tillåta en öppnare handel för företagsobligationer i landet. Samtidigt uppger den kinesiska regeringen att de tänker öka granskningen av de som utfärdar obligationer för att ge ökad likviditet åt den kinesiska lånemarknaden, skriver Bloomberg.

China Securities Regulatory Commission (CSRC), lättar bland annat upp reglerna för samägda fonder som investerar i mindre kinesiska företag. Nu ska samägda fonder få äga enskilda företagsobligationer på uppåt 10 procent av fondens kapital, skriver Bloomberg.

Guo Shuging, ordförande i CSRC sa tidigare i mars att den kinesiska obligationsmarknaden behöver ny innovation, i en intervju till People's Daily.

För att motverka en överhettning på marknaden föreslår National Development and Reform Commission olika metoder att permanent eller temporärt svartlista de aktörer som är inblandade i misslyckade obligationsprojekt på den kinesiska lånemarknaden. Detta gäller såväl underwriters, rådgivare som investerare, enligt källor till Bloomberg.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Kinesiska företag har tagit in mer lånefinansiering under de första fem månaderna i år än under hela 2010. Nyemissioner och obligationer blir också ett allt vanligare komplement till statligt ägda banklån.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: