Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

image.cfmc.asp.jpeg

Sumpans flört med SEB

Öppnar för nytt jättekontor.

Sedan SEB offentliggjorde planerna på att samlokalisera verksamheten i Stockholmsregionen har flera kommuner tävlat om att vinna bankens intresse.

Huvudalternativet har det senaste året varit att flytta stora delar av bankens verksamhet till ett nytt kontorskomplex i Frihamnsområdet.

Men Sundbybergs stad, där SEB har ett av sina stora kontor, har inte gett upp hoppet om att banken ska välja en utbyggnad i Rissne som bästa alternativet.

– Nu när SEB utreder sina lokaler vill vi göra allt vi kan för att erbjuda ett attraktivt läge för 5.000 anställda, med lägre kostnad och fantastiska kommunikationer, säger Jonas Nygren, s-märkt kommunstyrelseordförande i Sundbyberg.

I ett pressmeddelande uppges att RBS Nordisk Renting, som är fastighetsvärd för SEB:s verksamhet i Sundbyberg, undersöker möjligheterna att utveckla bankens kontor till ett nytt campus där SEB kan samla en större del av sin personal i Stockholmsregionen.

Kommunen kommer därför att se över detaljplanen för området för att erbjuda expansionsmöjligheter.

De tre enheter som berörs av flyttplanerna är Sergels torg, ett kontor på Södermalm samt kontoret i Rissne (kallat Bankhus 90) med totalt cirka 6.000 medarbetare.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Anledningen till att dragkampen mellan kommunerna pågår är att SEB hittills inte har fattat något formellt beslut i frågan.

– Det slutgiltiga beslutet tas först våren 2013 i samband med att optionen på fastigheten i Frihamnen löper ut, säger Anna Helsen, presschef på SEB till Realtid.se.

Sedan tidigare är det klart att Swedbank flyttar en stor del av huvudkontoret i centrala Stockholm till ett nytt kontorskomplex nära Sundbybergs centrum.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: