Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

”Han ser fram emot att få saken prövad”

Bengt H Nilsson, försvarsadvokat till den tidigare DLA-advokaten Thomas Pousette, riktar skarp kritik mot Ekobrottsmyndighetens utredningsarbete.

bengt_h_nilssonpress200.jpg
Advokat Bengt H Nilsson försvarar Thomas Pousette.
Foto: Advokatfirman Bengt H Nilsson
Thomas Pousette, som i dag är chefsjurist vid börsbolaget Raysearch Laboratories, har åtalats för grovt bokföringsbrott samt försvårande av skattekontroll. Thomas Pousette är åtalad i målet eftersom han vid tillfället för de misstänkta bokföringsbrotten var företrädare för bolaget Linab (Lauzon International Network).

– Han tillbakavisar dessa misstankar som ogrundade och han har goda bestridandegrunder och ser fram emot att få saken prövad så snabbt som möjligt, säger försvarsadvokaten Bengt H Nilsson.

Thomas Pousette anhölls redan i slutet av mars 2009. Sedan dess har ärendet legat i Stockholms tingsrätt med ett åtal som skjutits upp år efter år. Åklagare Kenneth Larsson väckte slutligen åtal i början av juni i år. Rättegången planeras till hösten, möjligtvis precis innan årsskiftet, enligt Bengt H Nilsson.

– Det var något oväntat. Handläggningstiderna är långa och utredningstiden har varit alldeles för lång, vilket i vanlig ordning missgynnar och skadar den misstänkte, säger Bengt H Nilsson.

– Tre år är alldeles för lång tid. Det är egentligen oacceptabelt att utredningen tar den här tiden men det är antagligen resursbrist hos åklagaren och jag tror i och för sig att han gör så gott han kan, fortsätter Bengt H Nilsson.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han förklarar att målet är komplicerat och det är ett omfattande material som både ska översättas och hanteras. Under processens gång har det också varit prövningar i omgångar där frågor om beslag varit föremål för Högsta domstolens prövning.

Hur har den långa utredningstiden påverkat Pousette?
– Jag vill inte uttala mig om det. Men oavsett så är det jobbigt för den misstänkte att vakna varje dag och veta att man är misstänkt för ett brott. Man vet ju själv att om man har den minsta olustkänsla för något så finns den där hela tiden och det påverkar både den misstänkte och familjen.

Realtid.se söker Thomas Pousette och åklagare Kenneth Larsson för en kommentar.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: