Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Annons:

Krönika av Fredrik af Klercker

Fredrik  af Klercker

Den fotbollsmatchen vann Sverige

Hamren_sport.jpg
hamren_kostym.jpg
Erik Hamrén vet hur man klär sig som en vinnare.
Foto: Svenska Fotbollsförbundet
Fredrik af Klercker
...är creative director på egna skjortmärket af Klercker.

Han återkommer med nya krönikor varje vecka på Realtid.se.

Har du en fråga om stil och mode? Skicka ett e-postbrev till redaktionen@realtid.se med ämnesraden ”Fråga Fredrik”.
Fotboll har jag aldrig riktigt förstått mig på, men till och med jag kan uppskatta en landskamp. Något av det roligaste är hur alla blir så besvikna på spelarna och förbannade när vi förlorar en match. Ut och spela med er själva!

Men det jag vill fokusera på i denna krönika är att Sverige inte längre har världens fulast klädda förbundskapten. Den titeln tillfaller med god marginal Ukrainas förbundskapten Oleg Blochin. Han ser så skabbig ut att Hamrén framstår som en stilikon i jämförelse.

Blochin tog bärandet av husvagnssmoking till helt nya nivåer i veckans EM-match genom att stolt hoppandes förevisa för en halv miljard tv-tittare att han inte bara har sjukt dålig smak utan också en tillhörande kritvit ölmage.

Vad det gäller spelartröjorna så ligger Sverige i framkant även där. Väldigt eleganta blå-gula med en liten nostalgisk känsla. Det ser ut som om alla spelarna springer omkring med svärdsorden över axeln, vilket kanske inte var tanken men snyggt är det. Det enda som fattas på spelartröjorna är att man låter brodera stora riksvapnet på tröjan istället för fotbollsförbundets heraldiska vapen.

Hamréns klädsel senast var absolut föredömlig och med bara några få anvisningar så skulle han kunna uppnå perfektion.

Han har tydligen en affektion för tredelade kostymer vilket är trevligt men kräver så mycket mer än den tvådelade. Han skulle till exempel behöva ha ett par högre skurna byxor samt skippa skärpet som dessutom väldigt sällan matchar kostymen. Jag anser att man inte har skärp till kostym över huvud taget.

Personligen så går jag så långt att jag låter (låta göra, feodalt hjälpverb) sprätta bort hällorna om jag köper en ”off the rack”-kostym med byxhällor för att istället sy i knappar för hängslen.

Som jag nämnt tidigare ska en mans kläder hänga från axlarna, inte från midjan, om vi inte talar om kalsonger och strumpor.

Hamrén skulle kanske överväga en mindre slipsknut också. Man bör också alltid ha svarta skor till en kostym, framför allt om det är på kvällen. Men utöver detta så var det hela bra.

Sverige kan om vi bara vill! Jag vet inte vad det beror på men jag tycker att svenskar generellt håller på att bli lite snyggare, lite mer estetiskt medvetna.

Om vi nu bara unisont kan återgå till normal längd på kavajen så vore allt perfekt. Jag kan inte förstå varför småfeta karlar tvingar på sig för små kläder. Det kan inte vara ett personligt mål att se ut som en två år gammal stoppad korv.

Så för att sammanfatta: Vi förlorade matchen mot Ukraina men vi vann definitivt stilpoängen.

Äntligen!
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Krönikor av Fredrik af Klercker

Annons:

Annons:

Annons:


Annons:


Annons: