Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Vinge har delat ut 1 miljon i mångfaldsprojekt

I dag delades ytterligare ett stipendium ut på på Malmö latinskola.

hanin_200.jpg
I dag fick Hanin Kais Fadel stipendie för Studieförbättring på Malmö latinskola.

sthlm_vinge_200.jpg
Stipendie för studieförbättring fick Sher Agha Bakhtiar på St. Botvids gymnasiet i Stockholm.
sthlm2_vinge_200.jpg
Stipendie för civilkurage fick Anna Ekström på St. Botvids gymnasiet i Stockholm.
goteborg_vinge_200.jpg
På Angeredsgymnasiet i Göteborg delades juridikstipendier ut till Darya Kazymyrova, Seynab Suleman och Linnéa Luukinen
tensta_vinge_200.jpg
Rand Alsuhail och Ilhan Shiik-Daahir fick stipendier för studieförbättring respektive civilkurage. De studerar på Ross Tensta.

I dag meddelar Vinge att byrån har delat ut sammanlagt 1 miljon kronor sedan starten av mångfaldsprojektet ”Arbetsliv på lika villkor” för 10 år sedan.

Under dessa år har totalt närmare 70 juridikstipendium och nära 60 studieförbättrings- och civilkuragestipendier delats ut till elever på de gymnasieskolor som ingår i projektet.

Utöver en miljon kronor som har delats ut till juridikstudenterna har de även fått förtur till de eftertraktade sommarnotarieplatserna på Vinge.

– Bakgrunden till att Vinge startade projektet var att Sveriges befolkning består till cirka en femtedel av personer med utländsk bakgrund vilket inte reflekterades i juristkåren. Här såg Vinge en möjlighet att på allvar engagera sig och 2002 startade vi ett projekt för att aktivt arbeta för ökad mångfald inom den juridiska branschen, säger Olof Jisland, Managing Partner på Vinge i Göteborg.

I dag delades stipendium ut i Malmö på Malmö latinskola, ett studieförbättringsstipendium om 2.500 kronor.

Vid skolavslutningen på Angeredsgymnasiet i Göteborg för ett par veckor sedan delades tre juridikstipendier om 10.000 kronor vardera ut.

För Stockholmsskolorna i projektet delades stipendier ut den 7 juni vid skolavslutningarna på Ross Tensta Gymnasium och St. Botvids gymnasium. Här fick elever som utmärkt sig utöver det vanliga ta emot studieförbättrings- och civilkuragestipendier om 2.500 kronor vardera.

Till julavslutningen i Stockholm och Malmö delas även ett juridikstipendium ut om 25.000 kronor. Stipendierna ser olika ut mellan skolorna i enlighet med skolornas önskemål. Stipendiepotten är dock densamma; 30.000 kronor per skola och år. Totalt delar Vinge därmed ut 120.000 kronor årligen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:


Projektet
• Projektet har riktats till gymnasieungdomar för att försöka öka intresset för universitets- och högskolestudier i allmänhet och juristprogrammet i synnerhet.

• Vinge samarbetar med Ross Tensta och St. Botvids gymnasier i Stockholm, Angeredsgymnasiet i Göteborg och Malmö latinskola.• Förutom undervisning, presentationer och utdelning av stipendier får eleverna även möjlighet till sommarpraktik på Vinge.

• Eleverna erbjuds dessutom att delta i Vinges så kallade temadagar där de, tillsammans med jurister på Vinge, gör studiebesök på bland annat domstol, åklagarmyndighet och större företag samt på Vinges kontor.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: