Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Dahlbäck sommarpratar

Svenska Goldman-profilen talar ut om finansbubblor och börskrascher.

Claes-Dahlback170.jpg
Claes Dahlbäck tar över Sommar-micken den 6 augusti.
Foto: SR
När årets Sommarvärdar meddelades under torsdagen stod det klart att det blev en gles representation från näringslivet. I listan finns däremot några guldklimpar du inte får missa:

Claes Dahlbäck, styrelseledamot i Goldman Sachs och f.d. styrelseordförande, samt vd för Investor, sommarpratar den 6 augusti.

– I mitt Sommar kommer jag tala om Stockholms skärgård, om familj och vänner, om finansbubblor och börskrascher, om New York och om drömmen om en egen gård, säger Claes Dahlbäck i en kommentar.

Dahlbäck har över 30 års erfarenhet från det svenska näringslivet och en nära koppling till Wallenbergsfären. Han inledde sin karriär som börshandlare på Wall Street men kom att bli en av svenskt näringsliv mest betydelsefulla personer. Han är Ekonomie hedersdoktor vid Handelshögskolan i Stockholm och har suttit i styrelsen för över 20 börsbolag.

Daniel Ek, stjärnskottet som är vd och grundare för Spotify, talar i P1 den 12 juli.

– I mitt Sommar får du hänga med på en resa som tog mig från skolans datorsal i Rågsved och ut i världen. Min stora drivkraft är lite osvensk – att försöka förändra världen. För mig är livet för kort för att inte fokusera på något jag brinner för, säger Daniel Ek i en kommentar.

Forbes har utsett Ek till den viktigaste personen inom den globala musikbranschen. Med sin skapelse Spotify har han minst sagt revolutionerat musiklyssnande till den digitala världen.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Petter Stordalen, hotell- och fastighetsägare, sommarpratar den 7 juli.

I mitt Sommar ska jag berätta hur dina största motgångar också kan bli dina största framgångar. Jag ska berätta om när jag fick sparken, när jag skilde mig och om hur jag hittade kärleken på nytt - både i business och i livet. Kort sagt: i mitt Sommar bjuder jag på allt, säger Petter Stordalen i en kommentar.

Stordalen äger och driver Nordic Choice Hotels, Nordens största hotellkoncern. Hans resa från jordgubbsförsäljare och miljöaktivist till mångmiljardär och fastighetskung kommer säkerligen bjuda på intressanta insikter.

Läs listan på alla Sommarvärdar här.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: