Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

RICHARDS EFTER FRIANDE DOMEN:

”Utredningen borde ha stoppats”

Alexander Richards om den friande domen, åklagare Stig Åström och de pågående skatteärendena.

alexander_richards170press.jpg
Alexander Richards
Foto: Eurochina Dredging
Affärsmannen Alexander Richards riktar hård kritik mot svenska myndigheter och åklagarsidan sedan han nyligen friats från samtliga misstankar om svindleri och insiderbrott i en dom i Svea hovrätt.

”Hovrätten ger Stig Åström svidande kritik för dennes sätt att processa. Kammaråklagare Åström har inte inte lyckats precisera specifika anklagelser mot mig trots dennes 4000 sidor och 6 år långa utredningsarbete. Det är en stor skam att detta ej stoppats av högre befattningshavare”, säger Alexander Richards i en skriftlig kommentar till Realtid.se.

Ekobrottsmyndigheten har efter den friande domen analyserat möjligheten att överklaga vissa delar som rör informationsgivningen i bolaget NRS Technologies hösten 2005, vilket Stig Åström berättade i en intervju med Realtid.se på tisdagen.

”Vad ger Stig Åström rätten att försöka påstå någonting annat än att jag nu är en fri man”, skriver Alexander Richards och tillägger:

”Hovrätten har inte funnit något som helst brist i min informations givning inte ens av oaktsamhet.”

”Det är nu bevisat att jag inte gjort fel.”

Alexander Richards driver fortfarande NRS Technologies och flera andra bolag. Fokus ligger sedan några år på Kina.

”Vad gäller NRS Technologies så är även detta bolag på väg i rätt riktning trots påfrestningar under de senaste årens utredningar mot mig och bolaget. Vi får nu arbeta vidare och ta igen förlorad mark. De 1400 aktieägarna i NRS kommer att vara med i min Kina satsning och vi avser att notera bolaget igen vid lämplig tidpunkt”, skriver Alexander Richards.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Alexander Richards kommenterar även de skatteärenden som pågår. Skatteverket har upptaxerat honom för flera inkomstår och påfört skattetillägg. Ärendena är överklagade och ligger nu i förvaltningsrätt och kammarrätt.

”Det torde vara bara Sverige där man kan finna en person oskyldig till skattebrott men endock skyldig att betala skatt trots friande dom i högsta instans. Om högsta förvaltningsdomstolen finner mig skyldig att betala skatt tänker jag naturligtvis betala men kommer då att ta detta vidare till EU Domstolen”, skriver Alexander Richards.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: