Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Creades köpte Noondays aktier

”Det kunde ha varit vem som helst som ville sälja”, säger Sven Hagströmer.

Noonday Asset Managements aktiepost i Creades har spelat en nyckelroll i vårens ägarstridigheter i bolaget. Det rapporterar Veckans Affärer.

Enligt VA:s granskning var det huvudsakligen Noondays aktier som Creades köpte i början av april då ett mandat att genomföra ett så kallat syntetiskt återköp utnyttjades. Enligt tidningens källor ska affären har gjorts efter kontakter mellan Creades och Noonday.

Enligt VA ringde Creades vd Stefan Charette upp Noondays Mikael Brantberg och förklarade att det fanns en köpare till Noondays aktier. Vem köparen var framgick dock aldrig.

Båda parter hävdar att den efterföljande affären genomfördes till marknadspris och utan koordinering.

Stefan Charette bekräftar att Creades köpte aktier vid tillfället men att säljaren var okänd då Handelsbanken mäklade affären, skriver VA.

Sven Hagströmer å sin sida hänvisar till Stefan Charette när det gäller Noonday-affären och säger att ”det kunde ha varit vem som helst som ville sälja”.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Noonday var Creades fjärde största ägare innan försäljningen med ett innehav om 4 procent. Bolagets representant Mikael Brantberg satt dessutom i Creades valberedning. I och med Noondays försäljning lämnade Brantberg valberedningen som därefter bestod av Sven Hagströmer, Mats Qvibeg samt Pan Capitals Claes-Henrik Julander som krävt en post i den nya styrelsen.

– Jag satt som en åsna mellan två hötappar och kände att hur jag än gör så blir det lite fel. Sven var enormt mycket emot, så pass att jag inte trodde att deras samarbete skulle fungera och därför fick Pan Capital ingen styrelseplats, säger Mats Qviberg till VA.

Vid den följande extrastämman lyckades Sven Hagströmer hålla Claes-Henrik Julander utanför styrelsen efter en tidvis mycket stormig debatt i media men även på stämman.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: