Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Odd Swarting omvald som Unicef-ordförande

”Jag är hedrad över att ha fått förtroendet att fortsätta som ordförande för Unicef”, säger Setterwalls-advokaten och delägaren Odd Swarting.

Under Unicef:s årsstämma omvaldes Setterwalls-advokaten och delägaren Odd Swarting som ordförande för Unicef Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Odd Swarting har varit engagerad i flera år och valdes till ordförande i maj 2010 då han efterträdde Birgitta Dahl. Innan dess var han vice ordförande i Unicef.

– Att arbeta för barns rättigheter är något av det viktigaste man kan göra. Jag är hedrad över att ha fått förtroendet att fortsätta som ordförande för Unicef. Min förhoppning är att kunna fortsätta bidra till att Unicef knyter ännu fler fruktsamma samarbeten med näringslivet, säger Odd Swarting i ett uttalande.

Han uppger att Corporate Social Responsibility (CSR) är en tydlig trend, som är här för att stanna. Hans fasta övertygelse är att näringslivets aktörer och ideella organisationer kan ha stor glädje och nytta av varandra.

Odd Swarting arbetar på Setterwalls sedan 2003 och är sedan över 20 år juridisk rådgivare åt ledande industriföretag inom olika branscher, från bolag inom Life Sciences-sektorn till skogsbolag. Odd Swarting har även erfarenhet av krishantering och företagsrekonstruktioner.

– Vi uppmuntrar alla våra medarbetare att engagera sig i samhällsfrågor. Att arbeta pro bono och ta ansvar för socialt utsatta är en viktig komponent för juristernas förståelse för och bidrag till det samhälle vi verkar i, säger Joakim Edoff, vd för Setterwalls.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han förklarar att Setterwalls har sedan flera år tillbaka ett stort engagemang i Unicef:s projekt ”Företag för Malawi”. Där advokatbyrån bidrar till att förbättra levnadsvillkoren för barn och ungdomar i Malawi.

– Odds personliga engagemang är en viktig del i Setterwalls CSR-arbete, fortsätter Joakim Edoff.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: