Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Baker & McKenzie öppnar nytt i Afrika

UPPDATERAD Slår sig samman med delägare och personal från konkursade Dewey & LeBoeuf.

Baker & McKenzie
Baker & McKenzie har nu 70 kontor i 43 länder. Det sydafrikanska kontoret är det tredje Baker & McKenzie öppnar på bara ett år efter filialerna i Istanbul i Turkiet och Doha i Qatar. Kontoret i Johannesburg blir Baker & McKenzies andra i Afrika efter det i Kairo, som invigdes 1985.
Baker & McKenzie öppnar nytt kontor i Johannesburg. Detta gör advokatjätten tillsammans med partners, advokater och personal från sydafrikanska Dewey & LeBoeuf.

Advokatbyrån Dewey & LeBoeuf som varit med om en nedåtgående spiral full med finansiella problem och betydelsefulla partneravhopp ansökte i måndags kväll om konkurs. Som mest hade advokatbyrån 2.500 anställda, däribland cirka 1.400 jurister på 26 kontor över hela världen. När Baker & McKenzie slår sig samman med Dewey & LeBoeufs sydafrikanska del är målsättningen att bli den ledande advokatbyrå i Afrika söder om Sahara.

I Johannesburg – staden som grundades 1886 som ett resultat av guldfynd i området – kommer advokatkontoret att fokusera på energifrågor, gruvdrift och infrastruktur, projektfinansiering, bank- och finansjuridik, värdepappersjuridik, företagsvärv samt private equity.

– Afrika är en gigantisk marknad som står inför en mycket stor utvecklingsprocess, samtidigt som flera svenska exportföretag ökar sin närvaro på kontinenten, säger Sten Bauer, managing partner på Baker & McKenzie i Stockholm i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
– Afrika är en viktig marknad för många svenska företag och att vi får fler förgreningar i viktiga afrikanska länder gör att vi kan ge tydligare och bättre råd för många av våra klienter och stärka deras affärer.

Vet du vilka era främsta konkurrenter är söder om Sahara?
– Det finns några globala affärsbyråer söder om Sahara men ingen har någon större dominans. Genom vår etablering i Johannesburg får vi ett brohuvud in till en fortsatt expansion på kontinenten, svarar Sten Bauer.

Ser vi ett generellt uppsving vad gäller intresset för att etablera affärsjuridiska byråer i Afrika?
– Vi har sett en ökad efterfrågan på juridiska tjänster främst inom sektorn av energi och naturtillgångar och det är med den anledningen vi gör etableringen. Vi har biträtt våra klienter i Afrika genom vårt Kairo-kontor i över 25 år och ännu längre inom andra kontor. Etableringen i Johannesburg är ett led i en ökad koncentration på kontinenten.  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: