Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Fd Penser-vd ny ordförande i Neonet

Peter Melbi kliver in som styrelseordförande samtidigt som FI:s tidigare gruppchef Stellan Abrahamsson blir ledamot i Neonet.


I dag meddelar Neonet att Peter Melbi har utsetts till ny styrelseordförande och Stellan Abrahamsson till ny styrelsemedlem.

De kommer båda att agera som oberoende styrelsemedlemmar, enligt ett pressmeddelande.

– Peter Melbis djupa kunskap om marknaden och breda nätverk kommer att vara en stor tillgång för Neonet, säger Fredrik Näslund, Partner, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capital Fund VII, ägare av Neonet.

– Peter Melbi's omfattande erfarenhet från finansmarknaden tillsammans med Stellan Abrahamssons kunskap om reglering och lagstiftning kommer att ha avgörande betydelse för utvecklingen av Neonet i den spännande tid vi befinner oss i. Neonet har nu kraft att ta vara på möjligheterna i marknaden.

Peter Melbi kommer närmast från rollen som vd på Erik Penser Bankaktiebolag.

– Ökad konkurrens i den europeiska aktiehandeln har inte fått den effekt lagstiftarna avsett. Det blir svårare och svårare för investerare att agera i denna marknad och för mäklare att ha fortsatt lönsamhet. Jag anser att Neonet har en unik möjlighet att hjälpa till att lösa detta paneuropeiska problem, säger Peter Melbi i ett uttalande.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Stellan Abrahamsson har lerfarenhet av finansbranschen huvudsakligen inom riskhantering, och var till nyligen gruppchef på Finansinspektionen. Han driver nu en egen konsultbyrå fokuserad på riskhantering.

Stellan Abrahamsson och Peter Melbi är medlemmar i Neonets styrelse sedan maj 2012. Samtidigt lämnade den tidigare ordföranden, Thomas Bill, styrelsen. Övriga medlemmar i styrelsen är Tomas Ljunglöf, cfo för Orc Group och Joacim Wiklander, vd för Neonet.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: