Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

Från SEB till Kungsleden

Kungsleden utser Anders Kvist från SEB till ny CFO och vice VD.

Anders Kvist arbetar för närvarande som Head of Financial Management i SEB och ansvarar där för bankens kapitalstruktur samt för kapital- och likviditetsplanering. Anders Kvist har arbetat i SEB sedan 2005 och har 30 års erfarenhet från nordisk bank- och försäkringsverksamhet samt kapitalförvaltning. Han har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat ryska samt historia.

De finansiella förutsättningarna på fastighetsmarknaden har förändrats under de senaste årens finanskris. De nya förutsättningarna kräver att företag som Kungsleden söker andra lösningar än de som hittills varit vanliga på marknaden, står det i ett pressmeddelande från bolaget.

– Under 2012 har vi säkrat vår refinansiering. Med sämre tillgång på krediter som en följd av den statsfinansiella oron i Europa, och hårdare kapitaltäckningskrav på bankerna, står vi dock inför utmaningar som kräver nya och innovativa finansieringslösningar. I det här läget är det en styrka att kunna tillföra företaget färsk erfarenhet från finansmarknaden, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Anders Kvist säger i en kommentar att Kungsleden är ett spännande bolag med bra tillväxt, stabila kassaflöden och goda förvaltningsresultat.

– Även om de förändrade finansieringsförutsättningarna kräver mer av fastighetsbolagen framöver tror jag det finns goda möjligheter för Kungsleden att fortsätta att sprida riskerna och samtidig genomföra intressanta värdehöjande affärer. Jag ser fram emot att få bidra med mitt kunnande från bank- och finansvärlden.

Anders Kvist efterträder Johan Risberg som lämnar företaget efter 16 år.

  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: