Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Advokatjätte i konkurs

Uppges vara den största kollapsen för en advokatbyrå i USA:s historia.

Advokatbyrån Dewey & LeBoeuf har tagit emot flera smällar den senaste tiden dels finansiella men även betydelsefulla partneravhopp. I måndags kväll ansökte byrån om konkurs, enligt NY Times Dealbook.

Ansökan, som gjorts i en federal konkursdomstol i Manhattan, är det sista kapitlet i en turbulent period för Dewey & LeBoeuf, som fallit samman efter nedslående resultat och enorma skulder som tvingade byrån att skära i lönerna.

För byråns partners som redan hade fodringar på miljontals dollar på firman från tidigare år, växte oron över företagets ekonomi och deras förmåga att få betalt.

Under måndagen meddelade Dewey & LeBoeuf att företaget planerade en avveckling. Advokatbyrån har 315 miljoner dollar i skulder, varav 225 miljoner dollar är skulder till banker, enligt domstolshandlingarna.

Andra fordringsägare inkluderar företagets hyresvärdar och tidigare partners.

– Detta är en mycket sorglig dag för det juridiska yrket. Dewey är en mytomspunnen byrå med en massa bra advokater och en död av den här storleken är utan motstycke, säger Richard J. Holwell, som tidigare var federal domare i Manhattan men som nu äger en egen firma till NY Times Dealbook.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Advokatfirman bildades vid en fusion mellan Dewey Ballantine och Leboeuf, Lamb, Greene & MacRae år 2007. Deweys historia går tillbaka till 1909. Leboeuf, Lamb, startade 1929.

Som mest har firman haft 2.500 anställda, däribland cirka 1.400 jurister i 26 kontor över hela världen.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: