Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

”Mjölkar ut fantasisummor i styrelsearvoden”

Pernilla Ström åter till hårt angrepp mot HQ:s styrelse.

Pernilla Ström, tidigare ledamot i HQ-bank, skräder inte orden när hon bloggar om HQ AB:s kommande årsstämma måndagen den 1 juni.

Hon inleder med att kritisera bolagets höga styrelsearvonden:

”Sandberg ämnar bevilja sig själv ett styrelsearvode om 1,5 Mkr som ordförande och vice ordförande Johan Wiklund tycker sig förtjäna ett arvode om 500.000 kronor medan övriga ledamöter i detta processbolag utan egen egentlig verksamhet plockar ut 300.000 kronor per år i sitt värv att strössla stämningar över tidigare styrelse”, skriver Ström i HQ-bloggen.

Pernilla Ström menar även att den nuvarande styrelsen avsiktligen satt krokben för den särskilda granskningsman Mats Qviberg utlyste i november 2011. Den tillsatta granskningsmannen Ronny Hennings uppdrag har inte kunnat slutföras då styrelsen vägrat att samarbeta, menar Ström.

Att HQ lämnar in en oren revisionsberättelse häpnar Ström över som menar att detta borde vara omöjligt i en styrelse fylld av advokater.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Till sist uppmärksammar hon den att den tidigare vd:n Svante Wadman avträder sin befattning. Ström spekulerar i att detta beror på hans misstankar om att han själv inte vill bli betalningsansvarig för de stämningar som finns mot HQ.

”HQ AB har nämligen inte kapital att betala (redan talas om ännu en nyemission; om ännu fler goda pengar som ska kastas efter dåliga; och revisorerna påpekar också i sin revisionsberättelse att det kan komma att behövas mer pengar från ägarna.) Och då kommer det att bli styrelsen och dess ondtroende ledamöter som får hysta upp slantarna. (Prejudicerande dom finns.)”, skriver Ström.

Totalt uppgår all stämningar till 2,7 miljarder kronor mot HQ AB. Bolagets börsvärde uppgår däremot i nuläget till 78 miljoner kronor.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: