Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

CHEFEN SOM SKA FRÄLSA CARNEGIE

”Full av beundran över styrkan i varumärket”

Carnegies tillträdande vd Thomas Eriksson om förtroendet att få leda Carnegie samt hur han ska vända de röda siffrorna.

Spekulationerna kring vem som tar över vd-rollen i Carnegie har nått sitt slut i dag. Swedbank Roburs vd Thomas Eriksson blir ny vd för banken i slutet av sommaren.

– Det känns premierande att få ett sådant stort förtroende så jag är väldigt glad för det. Det är kul att få leda Carnegie i nästa fas. Det är ett finanshus som jag har jobbat parallellt med under hela min karriär, säger Thomas Eriksson när Realtid.se når honom efter att nyheten kablats ut från både Carnegie samt från Swedbank Robur.

Thomas Eriksson har arbetat i finansbranschen i mer än 22 år och har erfarenhet från verksamheter inom kapitalförvaltning och långsiktigt sparande.

Efter sommaren lämnar han Swedbank Robur där han varit vd i endast två år. Att lämna banken så pass tidigt ingick egentligen inte i hans planer.

– Mina kollegor och mina överordnade på Swedbank och jag själv tycker att det här är tidigare än önskat. Jag har trivts bra på jobbet. Det är en stark och bra organisation som är väldigt mycket på rätt väg. Men sådana här förfrågningar kommer ju inte i en planerad kalender, säger han.

Han kunde inte tacka nej till möjligheten att leda Carnegie även om han inte hade letat efter nytt arbete. Han säger att han nu är redo att anta utmaningen.

– Jag är full av beundran över styrkan som finns i varumärket och även att det är ett riktigt kunskapshus med mycket drivna och affärsorienterade personer som det ska bli kul att vidareutveckla affären med.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Carnegie har dock kantats av röda siffror den senaste tiden. Årsresultatet för Carnegie 2011 slutade på minus 254 miljoner kronor, vilket följdes av en förlust om 30 miljoner kronor.
för första kvartalet 2012.

Hur ska du vända detta?
– Jag vill sätta mig in i affären så att jag förstår den på insidan innan jag vill göra några uttalanden om några eventuella förändringar eller hur vi ska jobba med olika delar där. Jag lämnar det till höstkanten, säger han men tillägger:

– Jag kommer fortsätta att vidareutveckla den strategi som man har sedan en tid tillbaka med ett rätt omfattande effektiviseringsarbete och sedan också vidareutveckling utav bland annat investment banking-affären.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: