Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Nu börjar häxjakten

Vem bär ansvaret för Facebooks misslyckade notering?

Efter en av historiens mest haussade noteringar tog det inte lång tid innan verkligheten hann slå tillbaka. Under gårdagen rasade Facebook-aktien omkring 11 procent. Frågan vem som bär ansvaret för den upptrissade värderingen ställs nu av många, skriver Bloomberg.

Blickarna riktas mot Morgan Stanley, ”lead underwriter” som anklagas för att ha satt girighet över tillförlitlighet. Segmentet ”underwriter” är bland det mest lönsamma områdena i finansbranschen och stora pengar kan göras på uppblåsta börsintroduktioner.

Enligt initierade källor till Bloomberg ska banken ihop med Facebooks ledning beslutat om att öka både aktiens pris och antalet för försäljning. Besluten motsvarade inte efterfrågan eller Facebooks verkliga värdering.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Duon ignorerade tidiga varningstecken från övriga finansiella rådgivare vid noteringen, skriver Bloomberg.

Morgan Stanley och Facebook lägger i sin tur över ansvaret för missödet på Nasdaq-börsens misslyckade utförande av börsintroduktionen. Inledningen av aktiehandeln präglades av förseningar och feltolkade ordrar vilket fått investerare att fly fältet.

Oavsett vem som bär ansvaret för misslyckandet kan det slås fast att tidigare aktieägare som Goldman Sachs, Accel partners och Digital Sky Technologies samt Facebooks ledning på kort sikt är de enda vinnarna då de i samband med fredagens notering sålde av aktier på uppåt 40 dollar styck.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: