Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

EQT säljer portföljbolag

Säljer diagnostikbolaget Dako till amerikanska Agilent Technologies för ett enterprise value om 12,8 miljarder danska kronor

I dag meddelar EQT att EQT V säljer diagnostikbolaget Dako till det amerikanska noterade teknikföretaget Agilent Technologies för ett enterprise value om 12,8 miljarder danska kronor.

EQT V förvärvade Dako från ättlingar till bolagets grundare Niels Harboe och Novo Nordisk för ett värde av 7,25 miljarder danska kronor under 2007.

En av EQT:s planer var att expandera Dako globalt och stärka kundrelationerna och försäljningskanalerna, vilket nu är uppnått, enligt EQT.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Dakos produkter säljs i mer än 100 länder och genererar en omsättning på 1,9 miljarder danska kronor och Ebita på 0,6 miljarder danska kronor.

”Under EQT V: s ägande har Dako sett en betydande utveckling. Dakos teknologiplattform har stärkts genom stora investeringar och vi tror det är i många avseenden den mest avancerade i branschen idag. Vi är glada att EQT V nu kan avyttra ett företag som är betydligt större och starkare än när den förvärvades”, säger EQT:s partner Morten Hummelmose som också är investeringsrådgivare åt EQT V.

EQT V har anlitat Goldman Sachs International, Accura och Davis Polk som rådgivare under affären.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: