Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

De frias i Arenamålet

Solna tingsrätt friar Fabeges ordförande och Peabs vice vd men den forne stadsdelsdirektören fälls.

Solna tingsrätt friar Fabeges ordförande Erik Paulsson och Anders Elfner, tidigare vice vd för Peab, för grov bestickning. Före detta moderata kommunalrådet i Solna Lars-Erik Salminen frias också från medhjälp till mutbrott. Däremot döms den tidigare stadsdelsdirektören Sune Reinhold för mutbrott till villkorlig dom och böter.

Att Paulsson och Elfner frias beror på att det inte bevisats att någon av dem uppsåtligen har medverkat till att Sune Reinhold erbjudits eller utlovats otillbörlig belöning för sin tjänsteutövning. Det rapporterar Dagens industri.

Sune Reinhold stod åtalad för grovt mutbrott då han skulle få 25.000 kronor i månaden för att extraknäcka som konsult åt bolagen bakom arenaprojektet. Utbetalningarna på sammanlagt 900.000 kronor till Reinhold från det bolag som ansvarade för projekteringen betraktade åklagaren som mutor.

Reinhold döms för mutbrott för att han i juli 2007, i Båstad, begärt eller fått utlovat otillbörlig belöning, skriver TT. Därtill döms Reinhold för han drygt ett halvår senare, i februari 2008, begärt samt tagit emot 375.000 kronor i otillbörlig belöning i form av konsultarvode för arbete åt Råsta Administration AB – ett arbete som han samtidigt skulle utföra som stadsdirektör. De övriga transaktioner som han är åtalad för är dock inte otillbörliga belöningar, menar tingsrätten som därför inte dömer Reinhold för dessa.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: