Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Evli Bank på jakt efter nordiska IT-raketer

I nytt samarbete med Primus Ventures.

Evli Bank knyter en ny samarbetspartner genom att förvärva 25 procent av ägandet i det nordiska venture capital-företaget Primus Ventures Oy. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Tillsammans ska de investera i startup-företag på den nordiska teknologisektorn. Parterna har som mål att starta en kapitalfond med drygt 30 miljoner euro som ska placera pengar i IT-företag som utvecklar webb-, moln-, spel- och mobiltjänster.

– Vi bedömer att satsningen är givande för båda parterna och att vi på detta sätt kan erbjuda våra kunder en ännu mer omfattande servicehelhet. Via Primus Ventures har Evlis kunder en möjlighet att ta del av den snabbt växande marknaden för ny teknologi, säger Maunu Lehtimäki, vd på Evli Bank i en kommentar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Primus Ventures är en del av ett brett samarbetsnätverk som utvecklar teknologiföretag på den internationella marknaden. Nätverket har förgreningar i Silicon Valley och London.

– Vi är angelägna om att hjälpa nordiska startup-företag att växa och hitta lämpliga exit möjligheter. Vi tror att vårt samarbete med Evli ger oss möjligheten att erbjuda stora fördelar för både företagare och investerare, Ami Kemppainen, vd på Primus Ventures i en kommentar.

Efter förvärvet går Evli Banks styrelseordförande Henrik Andersin in som ledamot i Primus Ventures styrelse.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: