Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

”Europeiska utlånare drabbas hårdast”

Stora skillnader när bankerna anammar nya regler.

De europeiska storbankerna Credit Suisse, Deutsche Bank och UBS genererar en stor del av sina inkomster från fixed income-avdelningar. Denna del av verksamheten kommer drabbas hårdast när de nya bankreglerna implementeras, säger analytiker och bankexperter till Financial Times.

Fixed income-avdelningarna är under ”fundamental översikt” enligt Basel-kommittén. Den nya Basel III-lagstiftningen ska reglera de riskmodeller som i dag används olika hos respektive bank.

Riskmodellerna ska bli mer lika varandra och inkludera ovanliga marknadshändelser som sänker likviditeten i tillgångarna. Striktare regler ska även särskilja trading- och bankingverksamheten.

– Riskaptiten för de banker som går framåt kommer att minska, säger Kian Abouhossein, bankanalytiker på JP Morgan Chase.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han tror även att europeiska banker kommer få det svårare med den nya lagstiftningen. Enligt Abouhossein har banker i USA redan anpassat sig efter mer unisona riskmodeller på grund av Basel II-lagstiftningen, vilket inte europeiska banker har gjort.

Schweiziska, tyska och franska banker använder i dag egna modeller i 87 till 100 procent av fallen för att bedöma risken i tradingverksamheten.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: