Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Han laddar inför Juriststafetten

Trots att det är flera månader kvar till årets upplaga av Juriststafetten laddar Krister Hansen för fullt.

kristerhansen_200.jpg
Krister Hansen, före detta partner på Linklaters har påbörjat planeringen av Juriststafetten 2012 som arrangeras av Running Sweden den 29 augusti i år.
Förra året var det första upplagan av Juriststafetten som ett antal advokatbyråer anordnade tillsammans med Running Sweden. Inför årets upplaga som går av stapeln den 29 augusti har några saker förändrats.

– Det är lite proffsigare i år, säger Krister Hansen som lämnade advokatfirman Linklaters den sista april i år för att göra något nytt, något helt annat som han fortfarande inte kan gå ut med. Men en sak som han är aktiv inom är löpning och i år hjälper han till att sy ihop Juriststafetten 2012.

Förutom catering från restaurang Pontus så har det, på löparfronten, kommit in ett antal nyheter. Nytt är bland annat fler gemensamma träningstillfälen samt en föreläsning av triathlonstjärnan Pasi Salonen.

– Dessutom försöker vi få med fler som inte springer vanligtvis. I tävlingen har vi infört en ny kategori, ”Fun run”, där man kan gå eller springa 5 kilometer, berättar Krister Hansen.

Förra året var 50 lag anmälda, sammanlagt 200 personer. Att det råder löparfeber på byråerna är en trend som Krister Hansen också bidragit till.

– Det finns många byråer som springer i organiserad form. Jag var med att starta Linklaters Running club men jag vet att även Vinge, Mannheimer och Cederquist har många intresserade löpare på byråerna.

Att löpning blivit så pass stort inom branschen tror Krister Hansen till stor del beror på att det är väldigt enkelt vilket passar personer som arbetar mycket.

Han betonar även att traditionella advokattävlingar inom exempelvis golf attraherade äldre kollegor, nyare turneringar inom fotboll och innebandy attraherar yngre medan just löpning lockar personer inom olika åldersgrupper.

– Många advokater är tävlingsmänniskor. Dels tycker man om att tävla mot varandra, men man vill även tävla mot sig själv och se hur långt man kan gå i att förbättra sina resultat.
Juriststafetten 2012
Byråer som bidragit till planeringen av Juriststafetten 2012 är Linklaters, Mannheimer Swartling, Lindahl, Vinge, Hannes Snellman och Cederquist.

Stafetten är den 29 augusti.

Lagen består av fyra deltagare som springer 3 kilometer vardera på en bana med start och mål vid Djurgårdsbrunn.
Det går att tävla i herr-, dam- eller mixedklass för alla som är anställda på advokatbyrå, bolagsjuristavdelning, domstol-, eller åklagarmyndighet samt alla andra jurister oavsett arbetsgivare.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: