Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Robur noterar tre nya ETF:er

I dag startar handeln på Nasdaq OMX. ”Swedbank Robur ser en stor potential i ETF produkter”, säger vd Thomas Eriksson.

En ny serie ETF:er från Swedbank Robur startar sin handel i dag på Nasdaq OMX, enligt ett pressmeddelande från marknadsplatsen.

Portföljen från Swedbank Robur går under namnet Swedbank Robur ETF. Samtliga tre noterade ETF:erna från Swedbank Robur följer utvecklingen för OMXS30.

”Som en av nordens ledande kapitalförvaltare är det naturligt att vi utvecklar vårt utbud till att omfatta ETF:er som ett komplement till vårt förvaltade fonderbjudande. Swedbank Robur ser en stor potential i ETF produkter och hoppas att vårt inträde på den här marknaden kommer att bidra till att öka intresset och kunskapen om ETF:er både hos befintliga och nya kunder”, säger Thomas Eriksson, vd på Swedbank Robur i ett uttalande.

En ETF är ett värdepapper som följer ett index, en råvara eller en korg av tillgångar, samtidigt som det handlas som en aktie på en börs. Under 2012 har omsättningen i ETF:er på Nasdaq OMX Stockholm ökat med 30 procent de första fyra månaderna jämfört med motsvarande period 2011.

”Det är glädjande att Swedbank Robur nu ger sig in på ETF-marknaden där det noterade produktutbudet hos Nasdaq OMX har mer än fyrdubblats bara de senaste tre åren. ETF:er är ett attraktivt instrument för såväl den aktiva investeraren som för dem med en längre tidshorisont och gör det möjligt att enkelt och kostnadseffektivt placera i index med olika riksnivåer”, säger Jenny Rosberg, vice vd Nasdaq OMX Nordic i ett uttalande.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: