Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Buffett-bolag köper av Altor

Riskkapitalbolaget Altor säljer ett portföljbolag till ett av Berkshire Hathaways dotterbolag.

Altor säljer sitt holländska portföljbolag Meyn Holding till CTB som är ett dotterbolag till Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway.

Meyn utvecklar utrustning och processlösningar till kycklingindustrin och har kunder i 90 länder.

Enligt Altor har Meyn ökat sin omsättning från 98 miljoner euro under 2004 till 205 miljoner euro under 2011, motsvarande en årlig ökning om 11 procent. Altor tog över som ägare 2005.

Samtidigt har EBITDA-vinsten stärkts från 12 miljoner euro till 32 miljoner euro, motsvarande en årlig ökning om 15 procent.

Under samma period har andelen av ny projektförsäljning till de snabbväxande utvecklingsmarknaderna ökat från cirka 30 procent till 60 procent och antalet anställda har dubblerats från cirka 500 till 1 000, skriver Altor i ett pressmeddelande.

– När Altor förvärvade Meyn såg Altor ett innovativt företag med en tydlig teknologifördel och en ledningsgrupp i världsklass. Altor är nöjda med den utveckling som Meyn har haft, inte minst mot bakgrund av den utmanande marknadssituation som rådde under den globala recessionen för några år sedan, säger Bengt Maunsbach som är partner i Altor Equity Partners.

Enligt Bengt Maunsbach har Altor nu genomfört den plan bolaget hade för Meyn och genererat god avkastning till Altors investerare.

– Vi har fullt förtroende för att Meyn kommer fortsätta vara framgångsrikt och utvecklas med CTB som ägare, fortsätter Bengt Maunsbach.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Han Defauwes, koncernchef och vd för Meyn, förklarar att Altor varit bra ägare till bolaget och att han ser att CTB som ny ägare kommer göra bolaget fortsatt framgångsrikt.

– Altor har byggt ett företag i världsklass och vidareutvecklat en mycket stark ledningsgrupp. Vi är mycket nöjda med förvärvet och är övertygade om att Meyn kommer att ge betydelsefullt bidrag till CTBs grupp av bolag inom livsmedelssektorn, säger Victor A. Mancinelli, koncerncchef och vd CTB.

Transaktionen är villkorad av godkännande från konkurrensmyndigheter och den holländska arbetstagarorganisationen.

Nomura International och Van Doorne har varit rådgivare till Altor i samband med försäljningen.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: