Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Lagman blir ordförande i Hjärt-Lungfonden

”Det ska bli jättespännande”, säger Mari Andersson.

mariandersson200.jpg
Mari Andersson är lagman och chef för Förvaltningsrätten i Stockholm blir ny styrelseordförande i Hjärt-Lungfonden.
Mari Andersson, lagman och chef för Förvaltningsrätten i Stockholm, är ny styrelseordförande för Hjärt-Lungfonden. Hon efterträder Anna-Karin Lundin som har varit ordförande sedan 2005.

– Det ska bli jättespännande att få vara delaktig i en engagerad och idédriven organisation som Hjärt-Lungfonden och jag tror bland annat att min tidigare erfarenhet som ledamot vid Regionala etikprövningsnämnden i Stockholm, kan komma till nytta, säger Mari Andersson.

Mari Andersson är lagman och chef för Förvaltningsrätten i Stockholm sedan 1 januari 2005. Där är hon chef över 550 personer som bland annat jobbar med migrationsmål, skattemål och socialförsäkringsmål.

– Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Mari. Hennes kompetens kommer Hjärt-Lungfonden väl till pass nu när vi är inne i en stark expansion, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Mari Andersson tog en juris kandidatexamen vid Uppsala universitet 1977. Därefter var hon notarie vid Stockholms tingsrätt 1978-1980 och gick domarutbildning vid Kammarrätten i Stockholm, Länsrätten i Stockholms län och Mellankommunala Skatterätten 1980-1985.

Mellan åren 1986 till 2000 arbetade Mari Andersson i regeringskansliet, som rättssakkunnig i Statsrådsberedningen och Finansdepartementet, som utredningssekreterare i Skattelagskommittén och som sakkunnig i Finansdepartementet.

Mari Andersson valdes till ny styrelseordförande för Hjärt-Lungfonden under huvudmannamötet den 3 maj.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: