Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Det här är en långsiktig verksamhet. Nu har jag ett antal fem- och sexåringar som förhoppningsvis tävlar i Falsterbo i sommar.

Styrelseproffset Pernilla Ström berättar i en intervju med Affärsvärldens Platinum om sin hästuppfödning på sin gård i Lund.

Där föder hon upp och säljer hästar. I dagsläget har hon 50 dressyrhästar, varav cirka 30 av dem bor på hennes gård. En av hästarna bär namnet Due Diligence.

Det senaste verksamhetsåret omsatte hon 1,3 miljoner kronor och gjorde en förlust före avskrivningar på 1 miljon kronor. Ett dåligt år, enligt Pernilla Ström som uppger att siffrorna i år är svarta och själva rörelsen går med plus.

I höstas sålde hon en häst för sju miljoner kronor. Pernilla Ström säljer hästarna främst utomlands eftersom svenskar i allmänhet betalar för dåligt.

Hon investerar även stora pengar i avelsverksamhet.

– Det här är en långsiktig verksamhet. Nu har jag ett antal fem- och sexåringar som förhoppningsvis tävlar i Falsterbo i sommar, säger hon till Platinum.

Själv tävlar hon inte utan ryttare är Örn Arnarson.

Pernilla Ström är även upprörd över alla svarta pengar i branschen. Hon menar att för en seriös hästuppfödare kostar det 30.000 kronor i månaden för en hästskötare men hon konkurrerar med folk som betalar 5.000 kronor svart till unga tjejer.

– Det tråkiga är att detta utnyttjande förekommer långt upp på landslagsnivå, medan näringen själv blundar, säger hon till Platinum.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: