Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

Alm Equity till First North

”En marknadsnotering är ett logiskt och viktigt steg i Alm Equitys fortsatta utveckling”, säger bolagets ordförande Maria Wideroth.

Alm Equity har fått ett godkännande från Nasdaq OMX för marknadsnotering av bolagets stam- och preferensaktier på First North.

Första handelsdag planeras till den 8 juni 2012.

Maria Wideroth, ALM Equitys styrelseordförande, kommenterar den planerade börsnoteringen:

– Med en genomtänkt och diversifierad fastighetsportfölj har bolaget utvecklats starkt lönsamhetsmässigt och organisatoriskt de senaste åren. En marknadsnotering är ett logiskt och viktigt steg i Alm Equitys fortsatta utveckling, som ytterligare kommer att öka kännedomen om bolaget och stärka varumärket både mot samarbetspartners och slutkunder.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:




Bolagets vd Joakim Alm kommenterar:

– Alm Equity har haft en framgångsrik och lönsam tillväxt de senaste åren och min bedömning är att vår affärsmodell har stor potential att fortsätta skapa god avkastning och tillväxt under såväl goda som svåra konjunkturförhållanden. Vi har en stark position och ser goda utvecklingsmöjligheter i framtiden och känner oss inspirerade av att utveckla bolaget i en noterad miljö.

Inför marknadsnoteringen genomförs en försäljning av befintliga stam- och preferensaktier för att uppnå de spridningskrav som ställs för att noteras på First North.

Målsättningen med noteringen är att tillföra upp till 300 nya aktieägare i Alm Equity, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Sammanlagt uppgår försäljningsvärdet av de befintliga aktierna till 3,6 miljoner kronor därför upprättas inget prospekt i samband med försäljningen.

Priset per stamaktie är satt till 30 kronor vilket motsvarar ett P/E tal på 4,9 på 2011 års vinst. Preferensaktien kommer att säljas för 60 kr vilket ger en direktavkastning på 8.51 procent på föreslagen utdelning för 2012. Aktierna kommer att säljas i paket om 200 stamaktier och 100 preferensaktier. Priset för varje paket är 12.000 kronor.

Bolaget har utsett Erik Penser Bankaktiebolag till Certified Adviser inför listningen på First North.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: