Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Blackberry 10 i Iphones fotspår

Kan de nya funktionerna rädda RIM?

Research in Motion (RIM) hade under 1 maj smygpremiär för deras nya mobil Blackberry 10, skriver Bloomberg.

Den nya Blackberry-mobilen kommer produceras med en touch screen i stället för de fysiska tangenter som tidigare kännetecknat bolagets telefoner.

Skiftet till touch screen upprör många Blackberry-fans som menar att det fysiska tangentbordet varit Blackberrys unika nisch, jämfört med andra smartphones från Apple, Samsung eller Google, skriver Bloomberg.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
I mobilen även finns en kamerafunktion kallad ”timeline lens” som erbjuder en ständigt buffrande kamera. Det betyder att du kan gå tillbaka i tiden från fotoögonblicket och spola tillbaka bilden några sekunder.

Funktionerna utgör ett desperat försök för RIM att knappa in på ärkerivalerna Google och Apple som med sina operativsystem tillsammans innehar 82 procent av smartphone-marknaden, enligt statistik från ComScore.

Om den nya telefonen kan rädda RIM återstår att se. Klart är att företaget behöver en ökad försäljning för att överleva. RIM-aktien har sjunkit nära 72 procent på ett år och den senaste kvartalsrapporten med minskade intäkter var ett nederlag bland många.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: