Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Så lockar Ernst & Young juriststudenter

Revisionsjätten lanserar ny rekryteringsmetod för att locka till sig skattejurister.

ey200.jpg
– Det känns overkligt och jag är väldigt glad, säger Lotta Naucler Almström efter vinsten.
Tävlingen
Då finalen avgjordes delades deltagarna in i lag för att tillsammans lösa ett skatterättsligt case. Detta presenterades senare under dagen inför en extern jury, bestående av representanter från Swedbank Group, Skatteverket, Uppsala Universitet och Ernst & Young. Juryn utsåg sedan tävlingens vinnare.

Utöver anställningskontraktet som skattejurist vinner segraren även pengar och en plats i den internationella finalen i Boston, USA. Där är det en 30 dagars jorden runt-resa till Ernst & Young-kontor som står på spel.
En juriststudent vid Uppsala universitet vann just en anställning hos Ernst & Young.

Det är Lotta Nauclér Almström som vann Ernst & Youngs casetävling Young Tax Professional of the Year där juriststudenter får tävla om en anställning. Den 25-åriga vinnaren från Uppsala universitet, utsågs efter fyra timmars intensiv problemlösning till Ernst & Youngs nya medarbetare.

– Det känns overkligt och jag är väldigt glad, säger Lotta Naucler Almström efter vinsten. Att vinna tävlingen har verkligen ökat på min studiemotivation. Nu pluggar jag för att lära mig och bli bättre på skatt, inte bara för att bocka av en tenta, säger hon i en kommentar.

Tävlingen arrangeras av Ernst & Young som en ny rekryteringsmetod för att locka skattejurister att söka sig till företaget. Finalisterna har bland annat valts ut utifrån ansökan, cv och personligt brev. Gemensamt för alla tävlande är att de alla är i slutskedet av sina juristutbildningar.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Malin Carlson, marketing manager på revisionsjätten, berättar för Realtid.se att revisionsfirmans skatteavdelning består av 180 personer och att majoriteten av dem är skattejurister.

– Vi ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov. Skattejuridik är ett område som ökar mycket och vi är flera som slåss om samma personer, säger hon.

Då gäller det att ha lite spektakulära tävlingar som sticker ut.

För Ernst & Youngs del gäller det att tidigt få juriststudenter intresserade av just skattejuridik.

– För att locka till oss studenter jobbar vi rätt hårt med flera typer av aktiviteter vid flera universitet och högskolor.

  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: