Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

Kan man bära shorts med stil?

Fredrik af Klercker svarar på läsarnas frågor.

fredrikafklercker_180.jpg
Fredrik af Klercker svarar på läsarnas frågor om stil och mode varje vecka på Realtid.se.
Foto: Fredrik Wannerstedt
Hej Fredrik! För ett antal år sedan läste jag i ett brittiskt herrmagasin. En fråga till stilredaktören var vilka shorts som var lämpliga inför den annalkande sommaren. Svaret var oerhört underhållande och gick i princip ut på att stilredaktören menade att män kan ha på sig vilka shorts som helst utom (och nu räknas i stort sett alla möjliga varianter av shorts upp). Med andra ord: vill du ha stil och vara man, använd inte shorts. Min fråga är vad du tycker i denna för årstiden passande fråga? Har golfsporten rätt? Mvh, Håkan

Fredrik af Klercker: Min åsikt kring shorts är att om du befinner dig på savannen, stranden eller ditt sommarställe (antagligen inte på landstället, där är man mest på vintern) så är det fritt fram att ha shorts på sig. Men det finns bara en sorts shorts en man kan bära och det är korta shorts. Se Magnum P.I. för inspiration, för övrigt den enda man som kan bära upp ett par shorts i stan.

Annars förtar det hela syftet. Piratbyxor är det vidrigaste plagget som existerar i alla sina former. Fickor på sidorna av shortsen bör också undvikas.

En svår fråga är hur man bär strumpor till shorts. Det enkla svaret är: inte alls. Men om du är på savannen och bär shorts med ökenkängor så går det bra att ha knästrumpor som har hasat ner en bit.

Några enkla shortsregler är alltså: aldrig i staden, aldrig på golfbanan, aldrig på kontoret, aldrig på restaurang eller någon annanstans förutom ovan nämnda.

Jag är som du märker inte lika nitisk som min engelske kollega men som med mycket annat gäller att med sunt förnuft så kommer du långt. Trevlig sommar!

Har du en stilfråga till Fredrik af Klercker? Skicka din fråga med e-post till redaktionen@realtid.se. Ange ”Fråga Fredrik” i ämnesraden.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:


Annons:


Annons: