Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Linklaters-veteran slutar

Lämnar advokatfirman efter 16 år.

svante_j200.jpg
Svante Johansson lämnar Linklaters som han började på för 16 år sedan.
Svante Johansson lämnar Linklaters Stockholmskontor.

Du slutar efter lång tid på byrån?
– Ja. Inom delägargruppen har det en tid varit känt att jag avser att sluta under det räkenskapsår som börjar nu, den 1 maj.

Vad ska du göra?
– Jag har inte bestämt mig ännu. Jag kanske går till en annan byrå, jag kanske blir enmans-konsult eller så går jag tillbaka till universitet och fortsätter den akademiska karriären.

Hur kommer det sig att du slutar?
– Jag är 54 år, har varit på firman i 16 år. Det räcker, känns det som. Om jag ska göra något annat innan pension får det bli nu.

Vad skulle du helst vilja hitta på?
– Om man kunde kombinera det akademiska livet med advokatrollen skulle det vara tilltalande. Annars kanske någon mindre specialiserad byrå. Men jag vet faktiskt inte. Jag undersöker mina möjligeter.

Hur skulle du sammanfatta dina 16 år på byrån?
– Spännande och omvälvande. Det är en rolig firma att arbeta på eftersom det är intressanta arbetsuppgifter och trevliga personer som jobbar här. Samtidigt har det hänt väldigt mycket, det är inte alls den firma som jag började på en gång i tiden.

Artikeln fortsätter nedan 


Annons:
Du började på Lagerlöf & Leman Advokatbyrå som var en helt annan än dagens Linklaters men på vilket sätt var det annorlunda att jobba på den byrån – en helt vanlig dag?
– Arbetsuppgifterna en vanlig dag kanske inte är så annorlunda. Jag ägnade redan från början en stor del av min tid åt transaktionsjuridik och transaktioner med gränsöverskridande moment. Däremot blir givetvis det dagliga umgänget med kollegorna annorlunda i en byrå med över 150 jurister, varav drygt 50 delägare, som ägnar sig åt alla möjliga delar av juridiken, jämfört med den mer anpassade och specialiserade organisation vi har idag.

Svante Johansson är även jur.dr och docent i civilrätt vid Juridiska fakulteteten, Stockholms universitet.

Hur har du lyckats kombinera den akademiska världen med byrålivet?
– Jag undervisar fortfarande vid Stockholm universitet och jag har fortsatt att vara handledare åt studenter som skriver sina uppsatser i bolagsrätt och annan associationsrätt. Samtidigt tar det mycket tid att vara advokat och det har genom åren blivit en del seminarier och föreläsningar som jag velat gå på men missat.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: