Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

WOLRATH OCH CARLSTRÖMS BOLAG EJ LÄNGRE KONKURSHOTAT

”Vi har fått betalt”

Efter två konkurshot har Lars Carlström och Evox Fund Management betalat in pengarna till Mangold Fondkommission.

Evox
Lars Carlström, som i dag är mest känd som Vladimir Antonovs talesman i Saab-affären, är storägare i Evox med 25 procent av aktierna.

Björn Wolrath är ordförande och äger 5 procent av aktierna.

Vd Torgny Wigren äger 25 procent via bolag. Största ägare med 40 procent av aktierna är ett bolag kontrollerat av Bengt Gustafsson som bland annat äger flera fastighetsbolag i regionen.
Med två konkurshot hängande över sig har nu Lars Carlström extern vd för Evox Fund Management skakat hand med Per-Anders Tammerlöv, vd för Mangold Fondkommisson – för andra gången.

Skillnaden mellan förlikningen som ägde rum förra sommaren och den i dag är att avtalet har fullgjorts. Evox Fund Management har betalat sin skuld till Mangold Fondkommission.

– Vi har fått betalt, hela summan, säger Per-Anders Tammerlöv till Realtid.se.

Redan för ett år sedan hotade Mangold Fondkommsision med konkurs. Under sommaren träffade Lars Carlström och Per-Anders Tammerlöf en förlikning. Enligt den överenskommelsen betalade Evox 150.000 kronor direkt medan resterande av skulden skulle betalas enligt en betalningsplan fram till årsskiftet.

Resterande del av skulden var 229.000 kronor. Men när den aldrig betalades in fick Mangold, med Per-Anders Tammerlöv i spetsen, nog och begärde Evox Fund Management åter i konkurs.


– Det har tagit sin lilla tid. Det var ingen vanlig ”man skickar en faktura och efter 30 dagar får man betalt”. Nu är allt reglerat, jag har fått mina pengar, jag är nöjd och glad. Det finns inget otalt med de där herrarna från min sida.

Bakgrunden till tvisten är att Mangold varit rådgivare till Evox under 2009 och 2010 då fastighetsbolaget omorganiserades. Hösten 2010 planerades en emission av vinstandelsbevis som enligt prospektet skulle ge 50 miljoner kronor till bolaget.

Mangold skulle anordna en ”inofficiell andrahandsmarknad” för Evox vinstandelsbevis. Men Mangold fick aldrig betalt och avslutade sitt arbete. Fordran låg då på drygt 363.000 kronor.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: