Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Ny affärsjuridisk byrå i Växjö

Nischad advokatbyrå i södra Småland drivs av advokater som lämnat Mannheimer Swartling och Lindahl.

martin_dell200.jpg
Martin Dell är en av grundarna till den specialinriktade advokatfirman RosholmDell som grundades i september förra året.
Byrån som har funnits i ett halvår startades av Martin Dell och Anders Rosholm som lärde känna varandra genom sitt tidigare arbete på Mannheimer Swartling. Till teamet hör även Per Gruwberger och Henrik Olofsson med bakgrund från Mannheimer respektive Lindahl. Sedan start har firman gått som tåget.

Martin Dell är kontaktperson på advokatfirman. Han har tidigare figurerat i Realtid.se i samband med att han slutade på Mannheimer Swartling för att starta ett företag, Aprovis, som skulle bistå klienter med att upphandla advokatbyråer. Under de första fyra månaderna i 2010 drog företaget in nästan 260.000 kronor. Men nu är bolaget avvecklat.

– Idén fungerar när man tittar på andra länder där vissa specialiserade leverantörer tillhandahåller den tjänsten. I slutet hade jag intressanta kunder men det krävdes mycket arbete och ärligt talat hade jag inte den uthålligheten. Så jag blev rätt glad när Anders Rosholm ringde upp och frågade om vi skulle göra något tillsammans, säger Martin Dell till Realtid.se.

Den specialinriktade advokatfirman RosholmDell, grundades i september förra året i Växjö som Anders Rosholm kommer ifrån.

– Så småningom ska vi etablera oss i Helsingborg och Stockholm, där byrån har många klienter, framförallt på järnvägs- och trafiksidan, säger Martin Dell.

Han är specialiserad mot kollektivtrafik och järnväg. Den senaste affären där RosholmDell anlitades som rådgivare avslutades i mitten av april. Byrån biträdde det publika prospekterings- och gruvbolaget Northland Resources i sin upphandling av 150 specialtillverkade järnvägsvagnar för malmtransporter. Avtalet innehåller även en option på leverans av ytterligare maximalt 92 vagnar.

Planen, säger Martin Dell, är att så småningom expandera till 10 - 15 jurister. Nu är de bara fyra och det går bra men arbetsbelastningen är tung.

– För att skapa mer utrymme för nya klienter krävs att vi växer. Vi jobbar mer än hos våra tidigare arbetsgivare.

Och där sitter man inte och såsar?
– Nej, men vi har haft lite tur också. Vi har haft en bra start.

I Växjö finns Glimstedt – vilka andra byråer konkurrerar ni med?
– Glimstedt är en fullservicebyrå men i Växjö sysslar de mycket med konkurser. Vi har mer en transaktionstung bakgrund. Därtill har vi Anders som är tung på IT- och IP-sidan och jag med min specialisering. Om man ser till min specialisering är de stora drakarna i Stockholm våra främsta konkurrenter.

– Det finns ett antal byråer som är kunniga på området men ingen annan byrå har järnväg och kollektivtrafik som uttalat huvudfokus.

Tillbaka till det nedlagda företaget, Aprovis, tjänsten och idén där klienter ska få en god överblick över legala rådgivare.

Välkomnar du sådan granskning även om du övergått till andra sidan?
– Ja, vår byrå tävlar med att vi är specialiserade. Vi kombinerar kvalitet med bra prisbild.

Vad menas med det?
– Vi är billigare än våra konkurrenter. Men målet är att kunderna ska få samma kvalitet hos oss som hos våra tidigare arbetsgivare. Fast till ett bättre pris.

Martin Dell föreläser fortfarande om hur man på inköpssidan kan genomföra professionella inköp av juridiska tjänster. Vad gäller legal rådgivning menar han att såväl outsourcing som upphandlingsprocessen är outvecklad på den svenska marknaden.

– Hur man upphandlar en patentbyrå eller revisionsfirma skiljer sig mycket åt jämfört med hur advokattjänster upphandlas. För inköparna gäller det att ha allt från ordentlig koll på marknaden, se över priskonkurrensen samt att man är tränad i vad man kan förvänta sig av advokatbyråerna efter en avslutat upphandling i form av service och kvalitet.

Under senare år har det poppat upp en del nischade byråer, framförallt inom tvister.

Tror du att vi kommer att få se fler nischade byråer inom andra områden.
– Ja.

Vilka då?
Jag tror på specialisering inom vissa branscher. Varför inte definiera sig som ”rådgivare till vårdföretag inom Västra Götaland”.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: