Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Finans & Försäkring

Annons:

”Sänt signaler som inte varit min mening”

Storåkers handlar i Nordnet, men har bestämt sig för att redan sälja.

Avanza Banks tidigare vd Nicklas Storåkers har handlat 310 000 aktier i konkurrenten Nordnet Bank. Affären har väckt uppståndelse på aktiemarknaden.

– Det är inget på gång, inget engagemang eller planer på något. Det är ett mindre innehav. Jag har under några månader byggt upp en portfölj med många aktier och däribland Nordnet-aktier, säger Nicklas Storåkers till Realtid.se.

Så här i efterhand förstår han att affären väckt reaktioner.

– Jag har talat med några gamla kollegor som står mig nära och jag inser att, även om det är en liten post, så har det sänt signaler som inte varit min mening. Jag får överväga om jag ska ha kvar de där aktierna, säger han till Realtid.se.

Nicklas Storåkers var vd i Avanza Bank mellan 1999 och 2011. Nyligen lämnade han även bankens styrelse.

– Namnet på det bolag som gör att jag älskar den här branschen är Avanza Bank och det är det bolag som jag tror mest på. Om några dagar kommer jag lösa optioner för 8 miljoner kronor och jag är en långsiktig ägare i Avanza Bank, säger Nicklas Storåkers.

Vad har du fått för reaktioner?
– Jag vill inte gå in på enskilda samtal men det skickar signaler på vilka bolag man tror på och jag tror kanonmycket på Avanza Bank och då skickar jag fel signaler. För mig var det bara ett av mina innehav så det är bara att göra sig av med det helt enkelt.

Men vad tänkte du när du gick in i Nordnet?
– Det var tanklöst. Jag bygger upp en portfölj av många aktier och det är inget informellt fel i det. Men min relation med mina före detta kollegor är mycket mycket viktigare.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: