Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Fastighet

Annons:

Kraftig uppgång för nordiska fastighetsaffärer

Färsk undersökning visar 50 procent högre aktivitet i fastighetsbranschen.

CBRE Group, ett av världens största fastighetsrådgivningsföretag visar i en färsk undersökning att aktiviteten på den nordiska fastighetsmarknaden under första kvartalet ökat med nära 50 procent i jämförelse med samma period 2011, enligt ett pressmeddelande.

– Norden är den näst största fastighetstransaktionsmarknaden i Europa efter Storbritannien. Att även våra grannländer visar på en mycket positiv trend bidrar till en gynnsam utveckling för hela regionen då många investerare ser Norden som en enhet, säger Daniel Andersson, head of capital markets på CBRE i Sverige i en kommentar.

Både inhemska och globala aktörer investerar i nordiska fastigheter. I Europa uppgick investeringar på fastighetsmarknaden till nära 24 miljarder euro under årets första kvartal. Det är en minskning med 31 procent jämfört med det sista kvartalet 2011 och en minskning med 18 procent jämfört med det första kvartalet 2011.

– De nordiska marknaderna blir alltmer aktiva. De offentliga finanserna är gynnsamma där jämfört med i övriga Europa och detsamma gäller för utsikterna till ekonomisk tillväxt. Den stabila ekonomin har fått ett ökande antal utländska köpare att söka sig till regionen. Sverige fortsätter att vara det främsta målet för många investerare och vi ser också ett stigande intresse på andra nordiska marknader, Jonathan Hull, head of EMEA capital markets på CBRE i Sverige i en kommentar.

Anmärkningsvärt för detta kvartal är att Norge gått om Sverige som den mest likvida marknaden för fastighetstransaktioner. Under första kvartalet 2012 uppgick de transaktionerna på den norska marknaden till 2,2 miljarder euro.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: