Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

anna_sundberg473.jpg

Karriärsbyte

Därför slutar Anna Sundberg som delägare på White & Case.

annasundberg200.jpg
Efter 15 år slutar Anna Sundberg som delägare på White & Case. Nu väntar något helt annat. Anna Sundberg går in som vd i familjekoncernens moderbolag TNF Inexa Holding i samband med att hennes pappa nyligen fyllt 70 år.
Foto: Helene Rothstein Sylvesten
Anna Sundberg tar över som vd för sin fars företagsgrupp. Fadern Karl-David Sundberg är bland annat ägare till Nils Oscar Bryggeri & Bränneri som utgör en del av en spretig koncern där Anna Sundberg går in som vd för moderbolaget, TNF Inexa Holding, som 2010 omsatte drygt 117 miljoner kronor.

Hon kommer att hantera koncernens juridik, men även arbeta operativt för bolaget TNF Inexa Nantung som sysslar med fartygsinredningstillverkning i Kina. Bolaget tillverkar bland annat tak och väggpaneler för såväl kryssningsfartyg som oljeriggar.

– Det är inte helt klart vad jag ska göra för TNF Inexa Nantung men det blir bland annat hantering av dokumentation kring stora projekt och orderadministration, säger Anna Sundberg.

Efter 15 år slutar hon på White & Case. Under sommaren flyttar hon med sin familj från Lidingö utanför Stockholm till Nyköping där de hyr ett hus på gården där Nils Oscars mälteri ligger.

Anna Sundberg inledde sin advokatkarriär som receptionist på White & Case redan innan hon började att studera juridik. Därefter fortsatte hon att jobba på byrån, blev delägare och senare administrativ partner på Stockholmkontoret.

– Jag har tidigare känt att det varit viktigt för mig att göra något eget vid sidan av familjeföretaget. Men min pappa vill gärna att någon av oss ska ta över mer och nu känner jag mig helt redo att börja i familjeföretaget.

Även om vi sett flera karriärsbyten den senaste tiden är det fortfarande rätt ovanligt inom advokatkåren.

Varför tror du att det är så?
– Jag tror det är så inom de flesta branscher. Man pluggar länge och jobbar länge mot ett mål och då är man rätt nöjd när man väl kommit dit.

Anna Sundberg säger att hon – till skillnad från andra avhoppande advokater som Realtid rapporterat om – inte kastar sig ut i något oväntat.

– Jag har ju en otrolig förmån att det finns något uppbyggt, färdigt som jag kan fortsätta arbeta med. Det är väldigt lyxigt att jag behöver inte börja från noll.

Vad tar du med dig från White & Case?
– Allt jag kan! Jag har ju bara varit där och på tingsrätt. Så det blir allt jag lärt mig om juridik, projektledarskap, ledarskap och människor. Även om jag inte vet exakt hur mitt nya arbete kommer att set ut är det en fantastisk språngbräda att hoppa ifrån.

Vad kommer du inte att sakna från branschen?
– En klient frågade samma sak när vi åt lunch i förra veckan. Om man vänder på det; så blir den enskilt största fördelen att jag kan själv kan styra över min egen tid.

Men det finns mycket som Anna Sundberg kommer att sakna.

– Jag har alltid tyckt att mitt jobb är superroligt. Jag kommer att sakna att vara mitt i hetluften, att arbeta med spännande, stora projekt som det skrivs om i tidningarna.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: