Annons:

Gå till söksidan på Realtid.se Gå till söksidan på Eniro.se (öppnas i nytt fönster)

Annons:


Annons:

Juridik

Annons:

Affärsadvokat blir justitieråd

Regeringen har utnämnt advokat Lars Edlund samt rättschefen Dag Mattsson till nya justitieråd i Högsta domstolen.

Lars-Edlund_200.jpg
Lars Edlund, avdokat på Grönbergs Advokatbyrå sedan 2002. I oktober blir han justitieråd.
Foto: Grönbergs advokatbyrå
I dag har regeringen utnämnt advokaten Lars Edlund samt rättschefen Dag Mattsson till nya justitieråd vid Högsta domstolen.

Lars Edlund är verksam vid Grönberg Advokatbyrå och är flitigt anlitad som skiljeman eller ombud i inhemska och internationella skiljeförfaranden.

Han är verksam som advokat sedan 1985 och har främst arbetat med affärsjuridik. Innan han kom till Grönbergs advokatbyrå 2002 var han på Advokatfirman Vinge, där han under de sista åren förestod processavdelningen.

Han har varit ledamot i styrelsen för Sveriges advokatsamfund liksom i samfundets Stockholmsavdelning samt vice ordförande i Swedish Arbitration Association. Han har publicerat ett antal rättsvetenskapliga artiklar i Svensk Juristtidning, Juridisk Tidskrift, Advokaten och Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstituts årsbok. Artiklarna handlar främst om kommersiella avtal och skiljedomsrätt. Han har även deltagit som expert i utredningen om alternativa former för tvistlösning vid tingsrätt.

Dag Mattsson är rättschef i Justitiedepartementet med ansvar för den civilrättsliga och marknadsrättsliga lagstiftningen, vilket han varit sedan 2008. Han är ledamot i Språkrådets rådgivande nämnd och avdelningsordförande i Allmänna reklamationsnämnden. Han förordnades som hovrättsassessor 1992.

Lars Edlund tillträder den 8 oktober 2012.

Dag Mattsson tillträder den 3 september 2012.
  • Skriv ut artikeln (öppnas i nytt fönster)Skriv ut artikeln
  • Tipsa om artikeln (öppnas i nytt fönster)Tipsa
  • Dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)Dela på Facebook

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

 
 

Annons:

 
 

Annons:


Annons: